[]

WPF-Expression blend-C#

selam gençlik
bi masaüstü yazılımı yapmam gerekiyor fakat tecrübeli deilim bu ilk olacak.projeyi Windows.forms un ticari yazılmış bi program için basit gözükceğini düşündüğüm için wpf ile yapıyım diyorum.yorumları okudum "xaml içinde boğuldum yaz yaz öldüm hiç ısınamadım." tarzı genelde.Expression blendi yeni duydum.onu kullanırsam bana avantajı ne olur?xaml kodu hammallığından mı kurtarır?çok çok güzel grafik yapmamı mı sağlar?-ki buna hiç gerek yok.-
Bi de bu "wpf yi burdan öğrenebilirsin aa bak çok güzel anlatıyolar" tarzı bi link var mı?


 
WPF, Windows Forms mantığına alışmış birisi için karışık ve zor görünür, doğru.

Expression Blend, yalnızca XAML tabanlı olan WPF ve Silverlight'ta tasarım, görsellik ve animasyon kısmında işleri fazlasıyla kolaylaştıran bir araç.

Siz bir tasarıya başladığınızda yılmadan kararlılıkla devam edebileceğinizi düşünüyorsanız WPF ile yapabilirsiniz. Eğer sıkılgan ve bırakıveren bir kişiliğiniz varsa WPF'la yapamazsınız.

WPF ile ilgili derinlemesine bir Türkçe kaynak yok. Tasarı sırasında İngilizce kaynaklara başvurmanız gerekecek. Eğer sorunu Google'da İngilizce olarak ararsanız istediğinizi elde edersiniz.

Takıldığınız noktalarda ileti yollamaktan çekinmeyin, elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • Raymond  (01.10.12 22:43:35) 
bu projenin yapılacağı adam "C++ la yapın bi yerden duymuştum güzelmiş" dicek kadar bilgisiz bi adam.Benim kaygım Windows.forms da yapılan proje biraz cılız kalmaz mı grafik açısından?+ işlemci performansı gpu vs. şeylerden bahsedilio wpf avantajı olarak.masaüstü yazılım yapıcam diosam zaten bigün öğrenmek zorunda kalmıcak mıyım wpf yi?ha şimdi ha yarın çok bişey farketmeyebilir.sadece şimdiki proje için ikisi arasında kararsızım biraz.


  • amusan  (01.10.12 22:50:20) 
WPF'ın başarımı (performans) hiç de iyi değil. Özellikle donanımsal olarak yeterli olmayan bilgisayarlarda hiç değil.

WPF'ın bence geleceği yok. Öğrenmek zorunda da değilsiniz.

Windows Forms da cılız değil, yalnızca süslenmesiyle ilgili.

Ben olsam Windows Forms ile yapardım.
  • Raymond  (01.10.12 22:55:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.