[]

andazol ve bağırsak kurdu hikayesi

eczaneye gidip burnumun kaşındığını ve ağzımın normalden fazla salya ürettiğini söylediğimde verdiği ilaç bu andazol. 2 kutu kullanmam gerekiyormuş. bir kutu içinde 6 hap var. şimdi olayım şu. sözlükteki andazol hakkındaki tek entry'i okudum. zaten bu 12 hapı anlamış değilim. yakınlardan duyduğum hep tek hapla bu tenya denen zararlının fışkırmasıymış. bırakılması yani. çıkartılması mı deseydim. ağzımdaki salya üretimi gerçekten aşırı. hatta şu ağza atıldığında fışırdayan şekerlerden attığımda ses çıkarmaları 1-2saniye sürüyüor sonra boğuluyorlar salyalardan. neyse yanlışlarda mıyım yoksa doktora gitmeden (hangi bölüm allaşkına) eczacıya güvenmek yerinde mi?

bi de çıktıktan sonra yaşayabiliyorlar mı bunlar? çünkü gerçekten çok büyük bi öfkem var bu hayvanata karşı. ve o hala nefes alırken yapacağım işkenceleri şu an kestiremyiorum. gözüm falan seğiriyor düşünürken. o derece.


 
oncelikle gecmis olsun. eczaci ilginc bir acidan yaklasmis. andazol iyi bir ilactir, ama malum vermazol yani mebendazole gore pahalidir. ayrica vermazolun icinde daha cok vardir ve hepsinin otesinde istatistiksel olarak bagirsak paraziti enfeksiyonlarinin daha cogunu mebendazol(yani vermazol) kapsar

tedavi secenekleri degismekle beraber, bu ilacin olasi bir yan etkisi bulunmadigindan(gorulmus bir yan etki yok) gunde 2(elinizdeki hap 6 tane 200mg lik olmali) tane sabah yemekle birlikte tek gun; sonra 1 ya da 2 hafta ertesinde yine 1 gun sabah ac karna 2 tane daha birlikte olmak uzere alabilirsiniz. bu sirada ic camasirlarinizi ve nevresimlerinizi de yikayabilirsiniz. aile fertleri de tedavi olmak zorundadir. gebe iseniz andazol kullanamazsiniz.

aslina bakildiginda her kurt tipi icin tedavi farklidir, ve andazol yukarida anlattigim sekilde kullanilir cogu icin. vermazol ise yine degismekle birlikte bir gun bir tane icilip, 2 hafta sonra 1 tane daha icilebilir, ama bu 2x1 3 gun, 2x1 bitene kadar da kullanilabilir.

asil duruma gelince, sadece agizda asiri salya tek basina yeterli bir semptom degildir. popoda kasinma, yediginiz yemekten sonra tokluk hissinin az olmasi, aniden diskilama hissi, ani karin agrisi, zayiflama, ates yukselmesi gibi semptomlar daha belirleyicidir. bir de elbette bu enfeksiyonu kapacak bir yerden suphelenmeniz gerekir, durduk yerde kapilacak bir sey degil bu, onu da dusunmelisiniz.

kisacasi, elinizde andazol varsa, 2 tane ayni anda atin, aileye de verin, gebe iseniz kullanmayin, 2 hafta sonra tekrarlayin, ic camasir ve nevresimlerinizi yikayin, evde hayvan(kedi kopek) varsa onlari da veterinere goturun.
gecmis olsun.
  • ciaccona  (28.11.08 21:13:55) 
eczaneye gidip ezbere ilaç kullanıyorsunzu.sonra daha beter olup doktora geliyorsunuz.bir dahiliye doktoruna görünün.ayrıca eczanedeki her beyaz önlüklü de eczacı değildir kalfa olabilir.


  • eleanor  (14.02.09 17:19:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.