[]

HD tv yayını

dsmart veya digiturk gibi hd bir yayın servisi bağlatacağım eve diyelim. ben şu an da çanak antenden ditijal(sd?) yayın seyrediyorum. işte bir receiver var, çanak ona bağlı klasik bir şey işte.

peki ben atıyorum dsmart hd aldım diyelim. bu zımbırtının hd kutusunu benim normal çanağın, normal lnb'sine bağlı normal kablosuyla bağlamak nasıl hd yayın sağlayabiliyor? ekstra bir aparata gerek yok mu bunun için? ne bileyim, normal kablo-fiber optik farkı gibi bir şey bekliyordum, biraz araştırdım yok falan yazıyor.

sadece receiver mı yayını hd hala getirebiliyor, ya da hd yayını alıp tv'ye iletebiliyor yani? (niye taktım bu konuya hiç bilmiyorum, sinir oldum)

 
sadece receiver ile halloluyor.


  • €xpolerer  (01.10.12 13:53:30) 
o show hd'nin falan sinyali dolaşıyor şu anda etrafında. dekoderin tek oyunu şifreyi çözmesi. o da sana verdikleri kart sayesinde oluyor. bir de eğer varsa işte içine küçük bi hafıza takıp dizileri vs. kaydetmeni sağlıyorlar o kadar.


  • zazazaraeta  (01.10.12 13:56:21) 
uydudan zaten hd yayin da geliyor. sadece sifreli oluyor ve/veya receiver bu hd yayini isleyecek kapasitede olmuyor. hd receiver alinca bu isleme derdi kalmiyor. dsmartin verdigi kartta sifreyi cozuyor


  • crucio  (01.10.12 14:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.