[]

Açıköğretim Hakkında Sorular

1- Bir Meslek Yüksekokulundan yarım dönem uzatmalı olarak mezun olacak arkadaşım, AÖF'ne geçiş yapmak için 2. dönemin sonunu mu beklemeli acaba? Başvuru ve kayıt için tek tarih gördüm ilgili sitede ama yine de sormak istedim. Arkadaşın 7-8 ayı hebâ olacak aksi takdirde.

2- Bir üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden önlisans diploması alan bir öğrenci, AÖF'ne lisans tamamlama için başvurarak 3. sınıftan devam etti diyelim. Kendi fakültesinde geçtiği fakat AÖF'nde de karşısına çıkan 3. ve 4. sınıf derslerinden muaf olabilir mi bir şekilde (transkript vb.) ?

3- AÖF öğrencilerinden İngilizce Öğretmenliği okuyanlar haricindekiler Work and Travel'a katılamıyormuş araştırdığım kadarıyla. Peki Erasmus için durum nasıldır?

Zamanınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

 
meslek yüksek okulunu bitirdikten sonra dikey geçişle -sınavsız- yerleşirse ve okuduğu bölüm kabul edilen iktisadi/idari bilimlerim önlisansların biriyse direkt 3. sınıftan devam eder. iktisadi/idari bir önlisans değilse fakat anadolu aöf sistemi kabul ediyorsa -bilg programcılıgı vs gibi bölümler- bir sene 4 tane intibak dersi alır ve bunlardan geçerse 3. sınıftan devam eder. okuduğu bölüm aöf dikey geçiş sistemi tarafından kabul ediyor mu kontrol ediniz. aofkayit.anadolu.edu.tr

aöfe dikey geçişte muaf tutulan iki tane ders vardır, yabancı dil ve türk dili dersleri. bunun dışında bir muafiyet söz konusu değil. ayrıca verilen lisans diplomasında sadece sistemde aldığı notların ortalamasında diploma puanı hesaplanır. daha önceki okulundaki notları hesaba katılmaz. bunu da belirtmek isterim
  • non descript  (28.11.08 17:00:06 ~ 17:00:33) 
bildiğim kadarıyla aöfteki dersleri almama gibi bir seçeneğiniz yok..aöften alıp da örgün fakültelerden almayabilrsiniz ama ;)
3- aöfte erasmus olmuyor. çünkü bir öğrenciyle yer değiştirme esasına dayalıdır bu. ve gelen öğrenci hiç bir ders alamayacağı için direkt geçersiz olur. hatta ingilizce öğretmenliğinde bile olmaz bu. çünkü erasmus için bildiğim kadarıyla ilk 2 yıllık eğitimi tamamlamış olmanız gereklidir, ki ingilizce öğretmenliğinin de son 2 yılı açık öğretim.

  • neverending nightmare  (28.11.08 17:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.