[]

Türkçe bölümden, %100 ingilizce bölüme yatay geçiş

selam duyuru muhiti

şindi ben ege üniversitesi felsefe bölümünden (bölüm %100 türkçe) boğaziçi üniversitesi felsefe bölümüne (bu bölümde %100 ingilizce) geçebilir miyim? geçersem nasıl geçerim, aldığım türkçe dersleri saymazlar mı?


 
baban bakansa evet.


  • baldur  (30.09.12 14:55:56) 
Saymazlar aldığınız dersleri.


  • djarwi  (30.09.12 14:56:43) 
yani bir de gerçekten bölümden bağımsız türkçe den ingilizce ye geçen yok mu hiç, tanık da mı olmadınız?


  • nurigagarin  (30.09.12 15:01:15) 
Puanın yeterli mi,

ortamada bölüm birincisi misin?
  • efrasiyab87  (30.09.12 15:06:35) 
Ben Türkçe önlisanastan %100 İngilizce lisans bölüme dikey geçiş yaptım. 10 tane dersten muaf oldum. From Muğla to the Hacettepe University.


  • otonom  (30.09.12 15:10:07 ~ 15:11:33) 
@efrasiyab87 e puanım yetseydi zaten oraya girerdim değil mi? ama ortalamam iyi olacak


  • nurigagarin  (30.09.12 15:33:45) 
Ders saydırabilirsin, ama bir sene hazırlık okutacaklar sana (Prof'u geçersen ya da TOEFL'ın varsa ne ala)

Örnek
1. İTÜ'den (yarı Türkçe sanırsam) Boğaziçi'ne geçen arkadaşım var elektronikten.
2. Kocaeli Üni 2 yıllıktan yine Boğaziçi kimya mühendisliğine geçen var.
Sanırsam ikisi de bölüm birincisiydi.
  • peki madem  (30.09.12 15:43:51 ~ 15:46:24) 
olur da, ege'den boğaziçi'ne olur mu?
türkçe dersleri sayıp saymayacakları her zaman okula ve bölüme bağlıdır. arayıp, sormanız gerekir.
başka okullar belki kabul edebilir, ama boğaziçi hem çok yüksek ortalama ister (yatay geçiş rekabeti), hem de dışardan gelecek öğrencilerdense, kendi içerisindeki öğrencilerin bölüm değiştirmelerini daha çok destekliyor diye biliyorum.
arayıp, görüşün, ama sadece boğaziçi'ni denemeyin. bunun odtü felsefesi var, bilgi burslu felsefesi vaar... mimar sinan var...
bak hatta bu listeyi buldum: fef.sdu.edu.tr

mesela galatasaray ünv. de olur bak. bir sene fransızca hazırlıktan geçmek zorunda kalırsın ama felsefeyi fransızca öğrenirsin. böyle bir olayları olması gerekiyor. bir ara.

özet: bölümle görüş. hatta başka üniversitelerin başka bölümleri ile görüş. peşinde koş.
her ders sayılmaz muhtemelen, çünkü her üniversitede farklı dersler oluyor zaten.
  • fauxhumanitas  (30.09.12 15:49:13) 
Hevesini kırmayayım ama Boğaziçi'ne yatay geçiş yapan tanıdıklarım İTÜ veya İstanbul'dan geldiler genelde. Pek Ege'den alacaklarını sanmıyorum. Ama şans işi tabi, öyle bir rakibin de olmaz belki. Dersleri saymazlar. (inkilap ve tk dersleri türkçe, belki onları sayabilirler) Boğaziçi'nin proficiency sınavına girmen gerek bir de öncelikle. Başarılı olman lazım, aşırı zor bir sınav değil ama ingilizce bilgin vasatsa geçemeyebilirsin. Essay yazdırıyorlar, reading ve listening var.


  • kenarortay  (30.09.12 16:29:16 ~ 16:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.