[]

Göz kapaklarında şişme ve seğirme

Önceki gece uyumadım; dün sabah 7'de yatıp öğleden sonra 2'de kalktım. Göz kapaklarım kaşlarıma kadar şişmişti. Ve sızı vardı.
Bu sabah da 3'te yattım, 11'de uyandım. Gözlerim yine şiş ve bugün sol gözümün alt kapağında durmayan bir seğirme var.
Ayrıca, sol gözümde sulanma hissi var; ama sulanmıyor. Sanki jel gibi bir şey gözümü kapatmaya çalışıyor.

Birkaç haftadır uyanık olduğum hemen hemen her saat bilgisayarın karşısındayım ve çoğu zaman da, hem bilgisayarı kullanıyorum hem de defter, kitapla iç içeyim ve yazı yazıyorum. Büyük bir ihtimalle bunlardan kaynaklanıyor.

Günlerim en az 4 ay daha bu şekilde geçecek. Bu yoğunluk gözlerimde zamanla bozulmaya yol açabilir mi?
Eğer böyle bir ihtimal varsa; ki okuduğuma göre bu gibi yoğunluklar gözleri 0.25,0.25 şeklinde gitgide bozabiliyormuş, göz doktoruna gidip önlem almalı mıyım?

Ve son olarak, kısa vadede gözlerimdeki bu şişlik ve ağırlık için ne yapabilirim? Çaya pamuk batırıp ya da patatesi suda bekletip gözlerimin üstünde bekletmek gibi önerilere ihtiyacım var.

 
göz doktoruna gidip işi sağlama almak en mantıklısı. böyle durumlarda genelde 'gözde ödem oluşmuş' gibi bie şey diyerek damla veriyorlar. 4 ay boyunca bu tempoda olacağını söylersen damlayı ona göre yazar ve tekrar doktora gitmenize gerek kalmadan eczaneden alır kullanırsınız damlayı.

kısa vade için. yüzünüzü gün içerisinde sık sık yıkayın ve kağıt havluya silin. yastık kılıfınızı daha sık değiştirin. klavyeye dokunduğunuz ellerle gözlerinize dokunmayın.

çiğ patatesi halk halka kesip veya pamuğu ılık çaya batırıp (siyah çay\yeşil çay) gözünüze koyabilirsiniz. bir de bezelyeli olanı vardı. dur bulayım yazacağım onu da.
  • kırmızıkaşekaban  (30.09.12 13:07:56) 
doktora kesin git, bir de bu koruyucu gözlükler mi ne var, organik falan filan bir şeyler duymuştum onlardan al. gerekirse kıy paraya en kalitelisini al, 4 ayın böyle geçecek madem. hem hep kullanırsın, gözünden kıymetli mi ?

kendimi bildim bileli gözlük kullandığım için ve gözlükte de bu korumadan olduğu için 10 saat bilgisayara da baksam, aralıksız saatlerce ders de çalışsam hiç gözümde bi ağrı sızı kanlanma falan olmadı.
  • zazazaraeta  (30.09.12 13:10:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.