[]

AutoCad 3DS Max SketchUp ZBrush Maya Rhino....

hocam şimdi az önce bi duyuru gördüm de aklıma takıldı.

atıyorum 3DSmax bilen eleman arıyorlar ya. ne yapıyor bu adamlar?

Misal Solid Materyal çiziyor, çizimi makineye veriyorlar gibi. onu biliyorum.

Mühendislerin Mimarların programları var belli başlı. bir de bu yazdıklarım gibi tam olarak ne iş yaptığı bilinmeyen programlar var.

Bi adam neden 3DS Max ya da Zbrush öğrenme ihtiyacı hissederki?

"Bu öğrendiklerimiz gerçek hayatta ne işimize yarayacak?" türünden programlar gibi geliyor bana.

bumudur yani; mimar programıyla binayı çizer, atıyorum "autocad architecture" programında render yapılır. sonra 3DS Max bilen eleman aranır bulunur. çizilen binaların arasında 2 tur atan bi CD hazırlatılır. satış ofisindeki LCD tv ye video şeklinde binaların görüntüsü verilir.

 
en.wikipedia.org
wiki.answers.com

onun dışında reklam filmleri veya kısa animasyonlar için de kullanılıyor
  • mayeskuel  (30.09.12 10:20:56) 
tv jenerikleri
reklam filmleri
basılı reklamlar (ürünün fotoğrafını çekmek yerine modelini kullanmak)
film efektleri
3d animasyon çizgi filmler
  • nop  (30.09.12 10:33:36) 
mimarlikta olani tam olarak öyle olmuyor. autocad daha cok 2 boyutlu teknik cizime elverisli bir program. architecture'i olsun, revit'i olsun 3 boyutlu modelleme yapmak daha zahmetli ya da modelledin diyelim render'i yetersiz gelebiliyor. modeli yine baska bir render programina atiyorsun...
bu asamada 3dsmax veya maya veya rhino veya cinema4d gibi programlar giriyor devreye. 2 boyutlu cizimi bu programlarda ücüncü boyuta cekiyorsun.cünkü bunlar modellemeye daha elverisli, daha esnek, daha gercekci sonuclar veriyor. renderi da yine bunlardan biriyle yapiyorsun.

  • flmng  (30.09.12 10:51:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.