[]

Odadaki sigara kokusu

Kış geliyor camları açamayacağız, camlar açıkken bile sağlam koku siniyordu odaya şimdi camları kapatınca baya koku sinecektir.

Bunun en temiz çözümü nedir? Yani oda spreyleri kokuları var ama en iyisi hangi tür oda kokusudur onu bilemiyorum o konuda tavsiyeye ihtiyacım var.

Ek olarak, yatılan odada da sigara içildiği ve oda kokularının uzun süre maruz kalınca başımı ağrıttığı düşünülecek olursa oda kokusuna alternatif bir çözüm bulmam gerekebilir.

Ne dersiniz? Hangi sprey/kokuyu kullanmalı ve altenratif neleri düşünebiliriz?

 
En temiz çözüm tütsü ama onun kokusuna katlanabilir misin bilmiyorum. Güzel kokanları da var gerçi. Yoksa oda spreyi falan cidden hiç işe yaramıyor.
Bir de mum yakın, kokuyu alır derler ama hiç deneyimlemedim. Belki şu kokulu mumlar falan..

  • buff  (30.09.12 04:03:30) 
o oda spreylerinin ve kokularının içerisinde zibilyon tane kimyasal madde var. ara sıra kullanmak belki sağlığı çok fazla tehdit etmeyebilir ancak böyle sürekli kullanım olacaksa hele ki yatak odasında, ileride çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsin.

en temizi yatak odasında hatta mümkünse ev içerisinde sigara içmemek. soğuk dahi olsa balkona çıkıp, balkon da içme imkanı yoksa cam kenarına sandalye veya koltuk koyup dumanı dışarı üfleyerek içmek.
  • guest  (30.09.12 04:06:40 ~ 04:07:23) 
Kesin çözüm: Odada sigara içmemek
+
Geçici çözümler: Sık perde yıkamak(kokulu deterjanlar ile) ve masa,koltuk vs.. eşyaları düzenli silmek.
  • a different dimension  (30.09.12 04:07:21) 
Mum cidden kokuyu aliyor.Annem de hep mum yakar mutfakta (evde bir tek orada sigara icilebiliyor balkon oldugu icin ama yine de koku siniyor).Kokulu cubuklar var bir de tutsu seklinde ama odaya koku veriyorlar.Cicek kokululari oldukca guzel.


  • fraise  (30.09.12 04:07:52) 
odada mum yakabilirsiniz ve tütsü. tütsünün kokusu kalıcıdır baya özellikle vanilya, karamel tarzı kokusu olanlar. odaya lavanta keseleri alıp koyabilirisin. bunların dışında glade, air wick gibi markaların sprey kokuları var, camsil gibi şişeleri oluyor hani. bunlardan olması önemli. bunlar etkili oluyor çünkü hatta üzerinde kumaşa sıkılabilir yazıyor. koltuklara, yatağa, perdelere, halıya vs sıkarsın ve havalandırırsın, oda güzel kokar. bu yazdığım markalar pahalı gelirse ki biraz pahalı sürekli kullanan için a 101 tarzı marketlerde satılanlardan alırsın. bir koku manyağı olarak aklıma gelenler bunlar:)
bu arada zararlı, kimyasal, petrol ürünü farkındayım sende biliyorsundur sanırım ama kullandığımız ne zararsız ki şu yeryüzünde. deterjan, şampuan, parfüm o, bu, şu hepsi zararlı ve kimyasal.

  • strangerinhere  (30.09.12 04:14:59 ~ 04:17:10) 
mum ve kibrit derler bu iş için. kibrit yakıp söndürmekte sigara kokusunu alıyor. en güzeli havalandırmak arada bir tabii.


  • lunedor  (30.09.12 04:43:38) 
test edilen ve onaydan geçenler:
1. yatak odasında sigara içmek ciğer-ağrısına, böğür çökümlenmesine neden oluyor, özellikle sabahları, özellikle İstanbul muadili nemli bir şehirde.
2.perdeler: koku deli gibi siniyor. sık sık yıkamak.
3. tütsü: ağır kokuyu alıyor, yerine başka bir ağır koku bırakıyor. sürekli yakıldığında, ki çocukluğundan beri tütsü yakılan bir evde büyümüş bir insan olarak, bünyede benzer bir ciğer tuhaflığına neden olabiliyor, alerji azdırabiliyor.
4. sanırım bulunduğunuz evde ortak oda/salon, çalışma odası veya alternatif olarak balkon yok. bundan dolayı derleme: camdan uzanıp sigara içmek çok can sıkıcı / iş bölücü. bunu yapmadıkça ciğerler huysuzlanacak. oda spreyleri ve tütsüler ek kimyasal ve ciğer hırıltısı bırakacak. baş ağrısı artacak. perdeler sigara+parfüm+tütsü kokacak.

azaltıcı en talihli çözüm: mum. ağır kokulu mum. para varsa yankee candles ya da tepe home satılan ağır seksi parfümsü kokan siyah mumlar var markasını bilmiyorum, 15 lira. enfes kokuyor. salonda defalarca kullandık, ben, ve arkadaşlarım. hatta o markanın mumlarının hepsi leziz. tepe home'a gider gitmez; gidince de alır almaz markasını mesajlarım.

ama bu da azaltıcı çözüm.
yani aradığınız cevaba şu an ulaşılamıyor. bu imkansız.
  • fauxhumanitas  (30.09.12 04:55:01 ~ 04:55:51) 
  • zombie0  (30.09.12 08:17:22) 
sirke dolu bi kase koyun falan derler odaya. tabi sirke daha kötü kokabilir o ayrı.


  • busragumus  (30.09.12 12:53:43) 
benim yöntemi denemeni tavsiye ederim, ıslak sünger. dumanı ve kokuyu süper emiyor. bir de yanına kokulu mum yakıyorum, tadından yenmiyor. süngerleri dekoratif bir hale getirip kullanabilirsin, tavandan sarkıtmaca, renkli küçüklü büyüklü parçalar kesip süsleyip kaseye koymaca gibi. oda spreyi ve tütsü çok yoğun kokulu ve geçici geliyor bana. ıslak süngeri dene derim.


  • haleiwa  (30.09.12 14:53:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.