[]

LED tv konusunda fikir

Selamlar. öncelikle aramaya inandım fakat yakın tarihli, işime yarayan çok bir şey bulamadım. LED tv alacağım. çok fazla vaktim yok, hatta büyük ihtimalle yarın almayı düşünüyorum o yüzden en güvendiğim kaynağa gidip sorayım dedim.

3d istemiyorum. 40 inch gibi bir boyut uygun. illaki full hd, 1080p olacak. 100hz'in yetersiz olduğu konusunda görüşler okudum. başka nelere dikkat etmem gerek tv alırken?
televizyonda digiturk hd ya da smart hd izlenecek, arada playstation oynarım. bir de usb'den 1080p filmler(mkv vs) izlerim. 1500 lira verebilirim en fazla(hatta keşke daha düşük olsa)

şimdiye kadar şunları bulabildim, aralarında bir tercihiniz ya da başka bir tavsiyeniz varsa çok acayip sevinirim.

1-
www.vatanbilgisayar.com

2-
www.vatanbilgisayar.com

3-
tinyurl.com


bir de dsmart mı digiturk mu alayım? aslında nba tv sebebiyle dsmarta yönelecektim ama sinema kanallarının kötü olduğunu okudum sözlükte. iyi diyenler de reklam gibi yazmışlar entry'leri güvenemedim pek. lig tv ile işim yok ama digiturk'ün de sinema kanalları iyi diyorlar.

 
Hacı gecenlerde samsung 3d 40 inç led aldım canavar gibi. Kamwrası bile var layn cok acayip adamlar yapmıs.

Saka bır yana goruntusu guzel ince cerceve 800 hz diyollar ama daha o kısmını cozemedım bı de smart tv olayı var o da basarılı baya beleş filmler falan var

edit: samsung 40es8000 bende ki model bu ve çok memnunum
  • skywalkeremre  (29.09.12 23:38:39 ~ 23:53:25) 
kore mallarının hertz olayına kanma, bu bilgi sana yeter.


  • bavyera86  (29.09.12 23:42:19) 
@bavyera
abi alma mı diyorsun yani samsung. evde 2 yıldır kullandığım samsung monitörüm var, ben de ona güvenerek içim rahat diyorum.

3d girince işin içine daha pahalı oluyor. 3d istemiyorum ben. ama samsung mantıklı, aynı marka telefonla bağlantıları vs de oluyormuş. olabilir. bu arada @want2die 6 serileri pahalı ya, 32 inch bulabiliyorum bir tek onlardan. en az 40 olması lazım. gerçi şunu bulup sevinmiştim: www.electroworld.com.tr

ama onda da smart tv, wifi yok. gerçi olsa kullanacak mıyım onu da bilemedim.
  • qwertyali  (29.09.12 23:46:44 ~ 23:47:53) 
alma demiyorum, yanlızca hertz konusu külliyen yalan onu diyorum. Yazılımsal bir takım iyileştirmelerle 800hz diye isimlendiriyorlar.

tek tavsiyem alacağın yere gitmeden önce flash diskine aksiyon sahnesi bol bir görüntü atıp (özellike kameranın yatay pozisyonda "hızlı" hareket ettiği bir araba sahnesi olabilir) bunu tvde izlemen.

ayrıca samsungda motionplus isminde bir mevzu var (diğer markalarda farklı isimlerde aynı über dandik teknoloji mevcut),bu özelliği açtığında saniyede gördüğün kare sayısınına dijital olarak kareler eklenerek daha akıcı bir görüntü elde ediliyor sözde,ama izlediğin şey film olmaktan çıkıyor canlı yayın konser havasına bürünüyor.bu fonksiyon kapalıykende özellikle koreli kardeşlerimizin tvleri hareketleri sahnelerde ciddi manada çuvallıyor.

yani teknomarkette yanında götürdüğün görüntüyü izlerken bu motion özelliğine dikkat et.bu açık ve kapalıyken ayrı ayrı izle, hoşuna giderse al.
  • bavyera86  (29.09.12 23:56:39) 
Türkiye'de satılan hiçbir 3d led tv beş para etmez. Hepsi işlemcisi düşük, hertz hesabında ciddi kandırmaca olan modeller. Bu tvlerde film izlerken insan hareketlerine dikkatli bak. Hareket ettiklerinde veya kafayı birden çevirdiklerinde duraksama ve insanın dönüş hızının üstünde hızlı bir geçiş göreceksin. Ciddi bir takılma ve kare atlama fark edeceksin. Şu an en doğal ve kaliteli görüntüyü LCD ve Plazmalar veriyor onlardan şaşma.


  • skydreams  (30.09.12 00:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.