[]

çok çok fazla sinirlenmek

selams.

bugün tekrar yaşadım, sorayım dedim.

cevap alamadığım, aldığım cevaba kani olmadığım, çözülememeye itilmiş olaylar karşısında, özellikle bazı insanların da etkisiyle, çok fazla sinirleniyorum. kendime azcık daha değer vermeseydim, onlarca kez katil olmuştum şimdiye dek.

bunu bitirmek istiyorum artık. sinirlendiğimde çenem uyuşuyo, beynim ısınıyo, yüzümün rengi değişiyor. 10'a kadar saymak, sigara içmek, temiz hava almak vb hiçbir şekilde fayda etmiyor. kahkahalar halindeyken 30 saniye sonra bu durumda olabiliyorum. içten içe utanıyorum da bundan. çaresi nedir? doktor mu?

 
Psikolog.(Psikiyatrist değil)


  • grgn  (29.09.12 20:30:40 ~ 20:31:09) 
spor işe yarar mesela. dövüş sporları da iyi bu konuda.

yine olmuyorsa psikoloji uzmanına danışabilirsin belki.
  • ermanen  (29.09.12 20:32:29) 
önceden çok bilinmesede sinirli ruh hali ve hatta küfür etme gibi durumlar genetik olabiliyo ailede falanda varsa kaçmak pek mümkün değil misal bende aynı durumdayım ve sinirlenince mide ağrıyışı bile babama çekmiş yapacak bişey yok biraz kendinizi telkin etmeyi öğrenmek amaçlı belki psikolog işe yarar.


  • bunumu demek istedin  (29.09.12 20:35:34) 
dövüş sporları kesinlikle. ben ergenliğimde, tipik ergen triplerinin çok daha ötesinde sinirli bir insandım. ona buna kızar, baş ağrısıyla cebelleşirdim. sonra birden aklıma nerden estiyse, thai box kursuna yazıldım. öyle kavgacı bir tip de değildim hani, niyeyse giriştim öyle bir olaya, 6 ay gittim, sonra lisans çıkarma muhabbetleri dönünce, bıraktım direkt. ama bana o kadarı yetti de arttı bile. pamuk gibi oldum, ne sinir kaldı, ne birşey. tavsiye ederim.

ha şimdi çok saçma geliyor, ne işim vardı dövüş sporlarıyla diye düşünüyorum ama faydası olmuş demek ki zamanında.
  • soso  (29.09.12 20:40:31) 
Psikiyatr.(Psikolog değil)

-depresif yönün ağır olduğu manik depresif bozukluğunuz olabilir.
  • a different dimension  (29.09.12 20:44:04) 
aynı sizin gibiyim.daha dün biriyle kavga ettim.nerdeyse dövücektim.ama sonra düşününce çok gereksiz çıkışlar yaptığımı farkettim.olan bana oluyo çünkü.siz sinirleniyosunuz karşı taraf çok rahat.ben istiyorum ki o da bana bağırsın çağırsın ama yok.insanlar çok rahatlar,siz de öyle olun.ne yaparsanız kendinize yaparsınız.haklıyken haksız duruma bile düşürebilir sizi bu siniriniz.ben kendimce bi karar verdim.hiç sinirlenmicem artık hiçbişeye.dünyanın en geniş insanı olucam.kendinizi böyle telkin edin sizde.


  • rock n roll  (29.09.12 21:00:17) 
öfke terapisi. öfkeni dövüş, bağırma vb bir şeyden çıkartmak değil, öfkeni kontrol etmeyi öğrenmek. işin sırrı bu.


  • r_u_h  (29.09.12 21:04:05) 
bahsettiğiniz tecrübelerin sıhhatli olmadığının farkında olmanız, iyi ve çözüme dönük. "beni öfkelendiriyorlar, baksana ne kadar salaklar" dememeniz de öyle. şahsen, a different dimension gibi düşünüyorum. öfke nöbetleri ciddiyetle ele alınmalıdır... bekleyince düzelmek yerine, yaş aldıkça daha fena olabilirler de... kahveyi, kolayı, çayı, şekeri azaltmak kısa vadede kısmen rahatlatabilir sizi. yine de, hekime danışmanızı tavsiye ederim. konu üzerine okumak da size içgörü kazandırabilir.


  • firuz  (29.09.12 21:06:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.