[]

hackintosh bootable usb sorunsalı

beyler selamlar. mac konusunda hiç tecrübem yok, çok övülünce bir deneyeyim dedim. dell inspiron n5110 marka laptopıma kurmaya çalışıyorum ama ortada büyük bir sorun var. hala dmg içeren bootable bir usb oluşturabilmiş değilim. işletim sistemim win7 bu arada.

unetbootin windows, transmac, power iso vs. gibi programların hepsini kullandım ama sonuç negatif. bırakın boot etmeyi, açılış ekranında usbyi bile görmüyor boot seçenekleri kısmında. 2 gün önce usbden windows kurmuştum böyle bir sorun yoktu.

dvd kullanıp kolayca yapabileceğimin farkındayım ama sabah 6'dan beridir usb için uğraşıyorum. izzet-i nefis meselesi oldu, mutlaka yapmam gerek.

 
dvd ile yap. sorunsuz çalışırsa zaten karıştırırken unutursun nasıl kurduğunu. :)


  • 10032007  (29.09.12 14:42:42) 
PC'den bootable stick yapmak (osx yüklemek için) oldukça zor(ben bilmiyorum yolunu, belki de yoktur). Sırf DMG'yi yazmakla olmuyor.

Çalışır mac'ı ya da hackintoshu olan birinden yardım alın 2 dakikada hazırlayın.

www.redmondpie.com

Ben zamanında DVD'den leopard kurup oradan snow leopard için USB stick'i yaratmıştım.
  • skatheist  (29.09.12 16:04:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.