[]

cumhuriyet sonrası türk tarihinde araştırmaya elverişli bir konu

hist dersinin böyle bir zulmü var.. cumhuriyetin ilanından sonra tarihimizde yaşamış/yaşanmış herhangi bir gelişmeyi, kişiyi,.. ya da inşa edilmiş bir binanın tarihini filan araştırmamızı istiyorlar. haliyle internet araştırması olmamalı bu ödev, birinci dereceden kaynak bulmak şart. durum böyleyken, aklınıza araştırılmaya yatkın gelen bir konu geliyorsa lütfen belirtin. tabii konu başlığının kapsamını mümkün olduğu kadar özel tutmakta fayda var. konu ne kadar genel ele alınırsa işi o kadar çok olur.




 
musa'nın firavunlaşması deyip numan kurtulmuş'u yapabilirsin. bence bayağı birinci elden kaynak bulabilirsin has parti kadrosuna girip çıkan.


  • cagdas donem kuramcisi  (29.09.12 10:23:49 ~ 10:24:02) 
fazla haz ettiğim biri olmadığından numan kurtulmuş, hakkında ödev yapmaya kalksam çok gönülsüz bir iş çıkacaktır ortaya. ama bunun haricinde incelemek için fena bir konu değil, sınıfta söylesem mutlaka yapmak isteyen bir grup ortaya çıkar. ha bu arada, hazır aklıma gelmişken.. ödevi altı kişilik bir grup olarak yazacağız ve standardı 3000 kelime civarı olacak.


  • jack of hearts  (29.09.12 10:38:31) 
2007 seçimlerine giden yolda medya da olabilir o zaman. belki.


  • cagdas donem kuramcisi  (29.09.12 10:49:28) 
chp'nin ortanın solu politikasını belirlediği yıllardaki grup içi çatışmaları da ele alabilirsin.


  • eastanbool  (29.09.12 11:04:01) 
türkiye'de sol ve sosyalizm üzerine yapabilirsin, işçi partisinin ilk kez seçimleri kazanıp meclise girmesi, öğrenci hareketleri falan filan


  • kugsel adam  (29.09.12 12:02:35) 
1980 ve işkence konusu da olabilir bak. belli bir hapishane seç (diyarbakır, metris, mamak olmasın ama. bıktık onlardan), illa ki oradan sağ çıkıp hala yaşayanlar vardır. eğlenceli olmaz ama ibretlik olabilir.


  • cagdas donem kuramcisi  (29.09.12 12:32:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.