[]

devlet amirini şikayet etmek

saat 10:00'dan önce işe gelmeyen bir mülki idare amiri var. personel girişlerinde kendisinden almamız gereken kaşe ve imzayı zamanında(sabah erkenden) alamadığımız için personeli dışarıda bekletmek zorunda kalıyor, çalıştıramıyoruz. artık iyice can sıkmaya başladı ve ben şikayetçi olmak istiyorum hakkında.

istanbul valiliğine bağlı kendisi. valiliğe şikayet maili mi atsam? devlet memuru, amirini şikayet etmenin bir prosedürü var mıdır?


 
Şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlanarak silsile yolu ile ve şikayet edilen amirler atlanarak yapılır. Yazılı şikayetler maksadı en iyi ifade edecek şekilde ve mevzuat hükümleri ne uygun olarak yazılan bir dilekçe ile yapılır. Dilekçede tespit edilen eksiklikler ile suç teşkil etmeyen usulsüzlüklerin giderilmesi şikayeti kabul eden amirlerce sağlanır. (Örnek: 1). Sözlü şikayetlerde de bu esaslara uyulur. Sözlü olarak yapılan şikayetler, şikayeti yapanın istemi halinde yapıldıkları anda şikayetçi ile şikayeti kabul eden amir tarafından birlikte imzalanan bir tutanakla tespit olunur ve iki tarafa verilir. Amir de şikayetin tutanağa geçirilmesini isteyebilir. Şikayetçi tutanak düzenlenmesinden kaçınırsa şikayet yapılmamış sayılır.

Silsile yolu önemli oldukça. Göz ardı edilmesinde soruşturma şikayet edene açılır :)
  • neverending nightmare  (28.09.12 23:54:45) 
"Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik" var, www.mevzuat.gov.tr adresinde ismini yazarsanız çıkar.

neverending'in de dediği silsile olayı sözkonusu, demek ki bahsettiğiniz mülki amirin bir üstüne şikayet etmeniz lazım. Şunu da söyleyeyim, isimsiz imzasız dilekçeler de genelde dikkate alınıyor, o nedenle en üst makama da şikayet edilebilir ama inandırıcı bulunması daha zor olur.
  • firez  (29.09.12 00:31:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.