[]

Kariyer sorusu

Türkiye'de kendi alanımda çalışabileceğim en iyi firmalardan birinde uzun dönem stajyeriyim. Bu yere gelmek için bir çok mülakata girdim. Kimseden torpil yaptırmadan tamamen Allah'ın lütfuyla, bana vermiş olduğu şansları zamanında değerlendirmemle, dil bilgisi olsun projeler olsun bu gibi başarılarla işi aldım.

alanımdan sadece beni aldılar. ifadelerim için bunları söyledim, kendimi övmüyorum, nefret ederim bu hâlden de.

Soruma gelince: bu firmada yönetici olup, işleyişe olumlu etkim olacağını düşünüyordum. Bunu hedefliyordum. Fakat bugün Cuma namazına giderken, bu firmada cumaya gidenlerin isimlerinin alındığını, şefimizin bizzat benim hakkımda olumsuz şeyler söylediğini duydum. bunu bana söyleyen kişi bana işi öğreten ve resmen hocalık yapan bir mühendis.

Şef isterse siz o bölümde çalışma hayatına geçebilir, kadro alabilirsiniz. Fakat kendisi sırf namaz kılıyorum diye bana karşı tavır almış durumda. Bunu kendisi alelade normalde işe gitmediğim bir gün bu mühendise söylemiş ve eğer siz bir bölüm açarsanız, burada sizde çalışabilir ama ben asla onunla çalışmam demiş.

Insanların sizi bu şekilde engellediğini düşünün. Ne yapardınız? Bu firmada yükselemeyeceğimi söyledi bu mühendis. Şef olamazsın mesela, ik namaz kılanlara karşı sert bir tutum sergiliyor. Belki kaytardığını düşünüyor namaz kılanların ama bir şekilde olumsuz bakılıyor dedi. Şimdi ne yapmalıyım sizce?

okul bitince direk askere mi gideyim (haziranda mezun)?
bu firma benim için şu anda karanlık görünüyor, bile bile lades mi diyeyim?
hiç birşey olmamış gibi yine elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim ama şefiniz istemezse giremezsiniz abi. bu mühendis ise benden çok memnun..

başka firmalara mı yöneleyim.. Amerika'nın iyi üniversitelerinden biriyle bağlantısı var tez hocamın. Bırakıp master mı yapmaya gitsem yoksa? Namazla karşıma çıkamasa kimse?

 
okul bitince direk askere mi gideyim (haziranda mezun)?
-evet. en mantıklısı.

bu firma benim için şu anda karanlık görünüyor, bile bile lades mi diyeyim?
-karar vermek için çok erken. gün olur devran döner, gün doğmadan neler doğar, dünya sultan süleyman'a kalmamış, şefe mi kalacak?

başka firmalara da yönelebilirsin, master da güzel fikir. zaman neyin doğru olduğunu gösterecektir sana. acil ve fevri kararlar almamalısın. başarılarının devamını dilerim.

ek olarak; bu firmada yönetici olup, işleyişe olumlu etkim olacağını düşünüyordum. Bunu hedefliyordum.
-bunu düşünnmen için bile çok erken. ben de ilk işime başladığımda bu şekilde düşünüyordum. ama 1,5 sene içerisinde değişen o kadar şey oldu ki birinci gün bana böyle olacak 1,5 sene sonra deseler ihtimal vermezdim.
  • japon askeri  (28.09.12 23:07:51 ~ 23:10:08) 
bekle ve gör bakalım,gün doğmadan neler doğar,.şefinizin belliki bir ön yargısı var önce bunu yenmeye çalışın,kendisinin bütün ters hareketlerine rağmen iyi niyetli davranmaya devam edin,bir gün mutlaka siz karşı bakış açısı değişecektir ama değişmezse de üzülmek yok.çekin gidin,alternatif bi sürü iş yeri var.sonuçta patronun devlet değil,kamuda çalışmıyosun.amerika planını askerden önce gerçekleştir bence.askere gitmek için en uygun dönemde bence aralık


  • essoist  (29.09.12 01:16:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.