[]

nüfus kayıt, muhtarlık

geçen gün yeni taşındığım adresi ibraz ettim, nüfusa kaydoldum (öyle mi deniyor?). oradaki kadın arkadaşın dediğine göre muhtarlığa da gitmeliymişim. gitmezsem ne olacağını sordum, net bir cevap vermedi.

ikamet ettiğim mahallenin muhtarlığına kayıt yaptırmamamın ne gibi eksileri olur?

teşekkürler.

 
kesinlikle, kesinlikle, kesinlikle muhtara git. 30 gün içerisinde diye hatırlıyorum. muhtara giderek nufüs müdürlüğüne bildirdiğin adresi teyit ediyorsun, "ben gerçekten burada yaşıyorum" diyorsun. bilmemkaç kusür lira cezası var. başıma geldi. polis, molis, işler uzuyor aksi takdirde. muhtarın bana anlattığı, bir süre sonra müdürlükten muhtarlara telefon açılıyor, ve bu kayıt yaptıran kişinin muhtarlığa gelip gelmediği soruluyor. "yok gelmedi" dedirtme, yoksa fena.

edit: muhtara gitmeyen ev arkadaşımın yaşadığıysa gece vakti kapıya jandarma dayanması, "sen ne gitmiyon muhtara he?" şeklinde olmuş. dolayısıyla istisna olan ancak bizim kaymakamlık olabilir, istisnaysa o da tabii. şu linklere de göz atın. amcaların tipleriyle oyalanmadan 782 diye arattırın.

adres.nvi.gov.tr
www.bingol.gov.tr
www.emirdag.gov.tr
www.geyve.gov.tr

bu da kanun. 68/c'ye bak; www.alomaliye.com

kanunda 500 diyor ama sanırım her sene için yeniden belirlenebiliyor o ceza tutarı. çünkü 782 lira diyor kaymakamlık sayfaları. o 30 dediğim süre 20 günmüş, nüfus müdürlüğüne adresini verdikten sonra muhtara gitmezsen muhtar vasıtasıyla yapılan kontrolde çıkmıyorsun, ve dolayısıyla gerçeğe aykırı beyanda bulunmuş oluyorsun. ha sizin kaymakamlık lakayıttır, muhtarla arası bozuktur, vatandaşına ceza yazmak istemez, orasını bilemem.

karşı bakış açılı edit: buradaki muhtar bey amca muhtara gitmemenin suç olmadığını, ama bu durumda belge alamayacağınızı söylüyor.
www.uzmantv.com

son tahlilde, bence kesinlikle riske atmayın. gidin.
  • sanat guresi  (28.09.12 21:16:20 ~ 22:07:01) 
sanat guresi`nin basına gelenler biraz istisna gibi geldi bana..
eger musaitseniz gidin muhtara da.. ama bunun icin isten falan izin alacaksanız bence cok sorun olmaz..

  • Söyük  (28.09.12 21:25:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.