[]

Sokak kedileri için kedi maması

miyavlar herkese,
büyük küçük tüm sokak kedilerine dağıtabileceğim, mümkünse ucuz kedi maması önerilerinizi bekliyorum.

not: yaşadığım yerde pet shop vs yok, internetten alabileyim lütfen :)

 
www.petburada.com

Bütçe ne kadar bilemiyorum lakin 50 lira ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz. 1-2 liralık bir şey ekleyebilirsiniz siparişe. 4 ekim günü için özel bir kampanya olduğu yazılmış. Değerlendirilebilir.
  • ahmetcan44  (28.09.12 19:51:49) 
Petburada güzel bir pet alışveriş sitesi ama diğerlerine göre azıcık pahalı. Şunlara da bakabilirsin
www.mamamatik.com.tr
www.mamasepeti.com
www.canpet.net
www.temizmama.com

Mamamatik'ten aldığın tüm ürünler barınaklara bağış olarak dönüyor bu arada.

Sorduğun soruya da gelince uygun fiyatlı kedi mamaları arasında aslına bakarsan çok da büyük bir fark yok. 15 kiloluğu 60-70 lira olan bir mama fena değil demektir. Bu sitelere bak işte, hangisi kafana yatarsa al. Yalnız benim gözlemlerime göre kediler etli mama değil de tavuklu ya da balıklı mamayı daha çok seviyor, alırken buna göz önünde bulundurabilirsin.
  • buff  (28.09.12 20:16:17) 
Yukarıdaki siteleri de taradım ama ucuz mama bulmakta zorlandım. Şöyle bir şey var;

www.temizmama.com

Lakin kargo ücreti hakkında bilgim yok. Petburada'da saat 6'da dahi sipariş verseniz, o akşama yetiştiriyorlar kargoyu. Böyle de sağlam iş yapıyorlar. Bu açıdan rakibi yok. Bir de barınaklara göndereceğiniz şeyler için alt limit olmaksızın kargo ücreti almıyorlar. Aklınızda bulunsun.

Ucuz mamalarda içerik pek önemli değil çünkü istisnasız hepsi tahıl ağırlıklı oluyorlar. Etli olup olmaması önemli değil. Uzun vadede sağlıklı ürünler değiller. Sürekli kullanılmaları, ileride bu hayvanlar için sağlık sorunlarına neden olacaktır. Goody içinse kötünün iyisi denebilir. Denemeyebilir de tabi, sonuçta içeriği az-çok belli.

Olur da dışarıdaki kedilere ya da kendi kedilerinize ziyafet çektirmek isterseniz, şunu öneririm;

www.arkadaspet.net

Alabileceğiniz en kaliteli birkaç mamadan biridir. Havale fiyatı 180 lira, kart fiyatı 200 lira ki, 20 kiloluk ve bu kalitedeki bir mama için olabilecek en uygun fiyat diyebilirim. Zaten kampanyada şu anda. Normalde 280 lira havale, 300 lira kart fiyatı var. Takip etmenizi öneririm. %80 et ürünü olan bir mamadır.
  • ahmetcan44  (28.09.12 21:34:11) 
teşekkür ederim cevaplarınız için.

@ahmetcan44
aslında 50 lira üst limit gibi bir şey :) 180 liralık mamayı alamam malesef. şu aralar bizim evin etrafında takılan kediler var, akşam yemeğinden taze fasulye artmıştı biraz, suyuna ekmek doğrayıp götürdüm bunlara kapıştılar resmen, bi tanesi baya küçüktü o pek bir şey yiyemedi, eve çıkıp yoğurt falan götürdüm ona da. sabahları işe giderken de bir şeyler vermeye çalışıyorum ama çok zor oluyor, her zaman yemek artmıyor, ya da kedi sayısına bölemiyorum yemeği, verecek şeyler arıyorum. o yüzden kuru mama alsam diye düşündüm.
zaten bu kedicikler doğru dürüst beslenmiyor, dediğin gibi ucuz mamalar zarar verir mi ki?
  • yue  (28.09.12 22:54:29) 
Kuru mamanın en kalitelisi bile uzun vadede zarar verir. Farklı gıdalar da almalılar. O yüzden kuru mamaya çok alışmamaları lazım. Yanında farklı şeyler de vermeniz lazım. Her gün demiyorum ama arada bir yoğurt, yumurta (çiğ de olur) gibi şeyler de alırlarsa en azından tek yönlü beslenmemiş olurlar.

Tabi hiçbir şey yememelerinden iyidir ucuz mamalar. Teşekkür ediyorum ben hassasiyetinizden ötürü.
  • ahmetcan44  (28.09.12 23:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.