[]

Bilgisayarı restart edince düzelen internet bağlantısı

Pek sevgili ekşi duyuru ahalisi,

Sorunum şu. İnternet bağlantı bilgisayarımı her açış kapayışta gelip gidiyor.
Yani bilgisayarımı açtığımda bağlantı problemli ise bilgisayarı restart edince düzeliyor. Diyelim saatlerce kopmadan sörf yaptım, bir restart sonra gene bağlantıda sorun oluşuyor. Yani şimdi eve gidicem internete girmek için önce bilgisayarı açıyorum sonra restart atıp öyle kullanıyorum : )

Bağlantı sorununu detaylıca anlatırsam, xp "birden fazla kablosu ağ var" deyip birine bağlanıyor sonra 10 snde bir bağlantı kopup tekrar geliyor.

Modem airties wireless. evdeki başka bi laptopta aynı sorun yok bendeki yazılımdan ve ayarlardan olsa gerek -hatta başlangıç ayarları ama çözemedim. laptop dell inspiron 6400.


teşekkürler şimdiden herkese

 
wireless ethernetle ilgili sanki. garantisi dolmadıysa airties'ın başka bir alıcısıyla değiştirebilirsin. bir de 54/125 mbit/s problemi olabilir (802.11b / 802.11g) yani modemle ethernet anlaşabilmeli.


  • sarge  (27.11.08 17:25:10) 
bir ustteki sorun varsa ayarlarla giderilebilir. fakat benim dusuncem bilgisayarla eslestirilmis cok fazla wireless var. mesela eger ki wireless aganin adi default gelen "rt-205" ise evdeki baglantiyi bilgisayara tanittiginda disarda bir yerde yine ayni isimli bir wireless buldugunda onu eslestirilmis baglanti zannedip yine baglanmaya calisicaktir. dolayisi ile ben wireless adini "benim canim wirelessim" tadinda bir yunik isme cevirmen taraftariyim.

10 saniyede bir kopmasi muhtemelen IP alip, akabinde bi sekilde IP yi tutmamas. o da ya yukarda bahsettim mevzu yuzunden ya da modemin ayarlarindan kaynaklaniyo olabilir. wireless ayarlarindan "maksimum bagli kalma suresi" ne bir bakarsan sorunun orda olup olmadigini gorebilirsin.
  • polifonik osuruk  (27.11.08 23:21:14) 
cevaplar için teşekkürler. şimdi şöyleki evdeki diğer arkadaşın bilgisayarında aynı problem yok modemden değildir diye düşündüm ben de bu yüzden. ağımızın adı dogmeat yani mahallede başka da fallout hayranı olduğunu düşünmüyorum : ) sorun ip'yi alip tutamaması dediğin gibi muhtemelen ya da şu da olabilir, airties'in dell'in ve windowsun kendi wireless yazılımları birbiri ile anlaşamıyor. dell yazılımı yemyeşilken internet var ama windows simgesi bağlantı olduğunu göstermiyor ne zamanki airtiesin bağlandınız yazıyor yeşil wireless simgesi maviye dönüyor ve siteler açılmıyor vice versa.

54/125mbit/s problemi ise eğer nasıl anlaştırabilirim?
  • manfool  (28.11.08 09:12:13) 
bilgisayarda birden fazla ag bagdastiricisi programi kullaniyosan o da sorun olabilir. zira ben de lg laptopumdaki ag programini devre disi birakip windows'u default olarak sectigimde sorun olmuyodu. ikisinin ayarlarii karsilastir. eger dell'in programi gorup windowsunki gormuyosa muhtemelen farkli ayarlari vardir ikisinin, birinden biri tutar. cunku airties'da soru olmasina ihtimal vermiyorum, her yerde kullaiyorum, hic bir sorun yasamadim su gune kadar. gerek wireli gerek wireless.


  • polifonik osuruk  (28.11.08 11:52:34) 
Doğru cevap: Birden fazla ağ bağdaştırıcısı problemi.

Kablosuz ağ ayarlarından "kablosuz ağımı windows yapılandır" checkboxu başlangıçta default olarak check geliyor. Bunu kaldırıp tüm sorumluluğu laptopa entegre programa verince sorun çözülüyor.
Lakin benim bulamadığım windowsun her bilgisayar başlangıcında kablosuz ağı yapılandırmaya kasmaması bunu nasıl başarabilirim?
  • manfool  (14.01.09 12:56:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.