[]

tez yazarken bizden asıl istenen götümüzden birşey sallamak değil mi

tez yazarken ana fikir eminsin/emin değilsin ama illa ki yeni bir yöntem/değerlendirme getirmek değil mi yani aslında sallamayı teşvik ediyorlar tezde değil mi?

edit: en azından bence böyle olmalı, benim anladığım bu şekilde


 
"sallama"dan kastın belli bir bilimsel dayanağı olan yöntemlerden faydalanarak ortaya yeni veriler/sonuçlar çıkarmak ise doğrudur. sallamak kelimesi argo ya da mecaz anlamda hiç uygun olmamış.


  • lejant  (26.09.12 23:55:41) 
yüksek lisans tezinden mi bahsediyorsunuz, doktora tezinden mi?

doktora tezinde yeni bir sey ortaya cikarmaniz gerekiyor, yüksek lisans tezinde farkli.
  • pilav  (26.09.12 23:56:31) 
doktora tezi bambaşka birşeydir. ayrı tutmalısın.

geriye kalanlar ısınma turları, ön sevişme gibi.
  • cecilia  (27.09.12 00:00:04) 
okuldan okula, hocadan hocaya degisir.


  • serabetan  (27.09.12 00:12:45) 
lisans ve yüksek lisans tezinde önceden sallanmış şeyleri bir araya getirip yeni bir şey sallıyorsun. ama önceden sallanmış şeylere atıfta bulunman ve biraz da değiştirmen şart. türkiye'de durum böyle. aynı yaklaşımı tr dışında denememek lazım tabii.


  • roket adam  (27.09.12 00:17:46) 
doktora ve master tezlerinin farkını açar mısın yurtdışı ve yurtiçi için


  • fishbone  (27.09.12 00:26:26) 
yüksek lisans tez aşamasındayım şimdi ve literatürde hiç olmayan bir konu üzerine çalışıyorum. hocasına göre değişir yani ki benim bu konuyu çalışmamı da hocam teşvik etti.


  • devilred  (27.09.12 00:35:15 ~ 00:36:00) 
cevap vermiyim dedim gece ama yani, abartilmis baya.

elbette sallamak ya da kopyalamak degil tez ama hadi türkiyeden alalim örnegi, 4 milyon üniversite ögrencisi var türkiyede, bunlardan 3 milyonu lisans ve üstünde egitim görüyor.

asagi yukari yilda 600 bin mezun var bu lisans ve üstünden yaklasik 600 bin de bilimsel/bilimsel olmasi gereken tez var.

kac tanesi bilimsel bunlarin allaskina? kac kisi düzgün cidden oturup tez yazdi merak ediyorum.

yok efendim neymis "literatürde hic olmayan bir konu üstünde calisiyormusmus" , "salla salla tez savunmasinda da sallarmismis", abi naapiyosunuz arkeolojik kazi mi? deniz altinda yeni bi canli mi buldunuz?

asagi yukari hepimiz biliyoruz bi tez savunmasinin türkiyede nasil oldugunu, o tezlerin nasi yazildigini, nasi degerlendirildigini, ne kadar "o formalite icabi aggbii zaten" lerin oldugunu. türkiyede, en iyi üniversitelerde en iyi bölümlerde 5 yilda 270 makale yazdim diyenler cikti, ösym baskanin tartismali tezleri oldugunu, daha nice hocalar var ki yargilanamiyor bile. copy paste tezler cenneti resmen...

kimse kimseyi kandirmasin, cok genel bi düsünün ki bi üniversite var, bunun bi bölümünde 100 ögrenci var her hocayada 15 ögrenci düsüyo desek, bi hocanin 15 ögrencinin 70 er sayfalik tezlerini degerlendirecegini düsünüyoruz. sanirim soruya gerek kalmiyor.
  • serabetan  (27.09.12 10:38:29) 
sallamak kelimesine çok takılmışsınız, haklısınız, ben de doğru tabir olmadığını biliyorum, biraz bıkkınlıktan böyle yazdım, bunun için özür dilerim.


  • fishbone  (27.09.12 11:58:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.