[]

sahada olan sahada kalır (mı)

işyerinden arkadaşlarla hafta bir halı sahada maç yapmaya başladık. yaş ortalaması 30'un üstü. yıllardır haftanın 4 günü spor salonuna gidip koşuyorum ve gerçekten çok sıkıldım. salona 3 gün giderim, 1 gün de makara yaparak, eğlenerek ter atarım diye başladım oynamaya. başladım da, hiç beklediğim gibi olmadı. dediğim gibi benim amacım tamamen ter atmaktı. bu yüzden 10 fark da yesek, 20 fark da yesek umrumda değil. zaten sinirli birisi değilim, kimseye sinirlenmiyorum, kimseye "pas ver" demiyorum, çıkıyorum sahaya, ter atıp evime dönüyorum. daha doğrusu en başlarda durum böyleydi. 2 ayın sonunda milleti boğazlayacak raddeye geldim. mesela, adam boş pozisyonda, görmediğim için pas veremedim, hemen bağırıyor "neden pas vermiyorsun" diye. yahu ben kimseye bağırmıyorum, sen bana nasıl bağırırsın? iş arkadaşım gelip arkadan kasti tekme vuruyor. millet birbiriyle dalaşıyor, küfürleşiyor falan. böyle saçma sapan şeyler. sonra soyunma odasında adam geliyor: "abi sahada olan sahada kalır, niye trip atıyorsun" diyor. bu nasıl iş? adam gelmiş kasıtlı tekme atmış, sonra da gelip "sahada olan sahada kalır" diye bir de bana ders vermeye kalkıyor. birbirleriyle küfürleşen adamlar, "tebrikler beyler" diye birbirlerine sarılıyor. birisi bana küfretse, bir daha ömrüm boyunca onun yüzüne bakmam.
sizce ben mi çok alınganım?



 
sıkıntı sizde.


  • idja  (26.09.12 23:23:53) 
evet. sahada rakip dışarıda dost kalın. 14-15 adam bir amaçla bir araya geliyor, biraz müsamaha göstermek gerek sanırım.


  • sanata canimiz feda  (26.09.12 23:25:23) 
insanimiz futbolu insanca algilamadigindan problemli taraf onlar diye dusunuyorum, sizinki adam akilli, eglenmek icin guzel vakit gecirme istegi bence. hakli oldugunuzu dusunuyorum, eger cok gerilirseniz oynamayin, bireysel sporunuzu yapin derim.


  • eindaclub  (26.09.12 23:30:02) 
sizin gibi düşünen insanlar bulsanız onlarla oynasanız daha eğlenceli olur sizin için yok bulamıyorsanız spor salonuna devam edin


  • cdiyez  (26.09.12 23:33:07) 
arkadaşlarımla sadece 2 kez halı saha maçına gittim. sonra da tövbe ettim. uzak durmanı öneririm. ayağını sakatlarlar, bireysel sporunu da yapamazsın.

aasıl triplere giren onlar. izliyolar profesyonel maçları, aynı tripleri uygulamaya çalışıyorlar. sonra da sahada olan sahada kalır mış mış. onu geçsinler. sahada anasına küfret bakalım ne olacak?

uzak dur derim.
  • han20  (26.09.12 23:35:39) 
görebildiğime göre problem şu; adamların halı sahadan anladığıyla sizin anladığınız bir değil. bunu diyorum çünkü çoğu kere, kasti tekme boyutunda olmasa da benzerini yaşadım. bir kere bu adamlar için, şu "futbol asla sadece futbol değildir" lafını doğrularcasına, halı saha ter atmak, hem spor yapıp hem de gülmek eğlenmek, arada osurmak değil. en azından sadece bu değil. ve gariptir ki bunun benim gördüğüm gibi yalnızca 1 saatlik sikindirikten hallice ama keyifli olma potansiyeli hayli yüksek bir boş zaman aktivitesi olduğuna inananların sayısı hayli düşük. abicim ben oraya topa vurmaya geldim, sana ronaldo ya da buffon olma sözü vermedim ki? lan ne güzel betonda oynardık ufakken, kimse de kötü oynuyorsun diye birbirini dövmezdi. bunu safi eğlenceden fazlası gören adam yeri gelir boşa kaçmıyor diye takım arkadaşına da söver, rakibine böyle tekme de sallar. ve tahminim odur ki, bu arkadaşlar bir yerden sonra sizi bertaraf edip kendi aralarında takılırlar zaten. oyunu bozuyorsunuz çünkü.

sorunuza cevap olarak; başıma gelen en fazla birbirine bağırma olayı olmuştu. ben de bağırdım cevap olarak. dışarıda da devam etmedi. ve oynadığım kitleyle de dışarıda görüşmedim zaten. yenilen tekmeyi bir saat sonra unutmayı ve bunu yapanla tekme öncesi ilişkinin aynısını sürdürmeyi reddetmeyi alınganlık olarak görmüyorum.
  • sanat guresi  (26.09.12 23:58:30 ~ 27.09.12 00:00:19) 
Sorun sizde


  • kreider  (27.09.12 00:33:34) 
maç içindeki sertlik hırs falan ayrı ama o kincilik kadın egosunun aynısı.erkek adam yumruklaştığı adamla iki gün sonra oturup konuşabilmeli.olgunluk yani bu.


  • aşksız prens  (27.09.12 01:53:01) 
abi bazı adamlarda adrenalin yükseliyor halı saha maçı yaparken. o yüzden hoşgörmek lazım.


  • enkolaykullaniciadi  (27.09.12 09:45:31) 
sorun ortamda bence.


  • pigletvsdaisy  (27.09.12 09:53:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.