[]

benler..

neden çıkarlar, kaybolurlar mı, sonradan çıktıklarında ne dereceye kadar zararsızdırlar?
son 2 ayda küçük çapta olmak üzere 4 tane yeni benim çıktı, ne yapmalıyım?
bir yol yordam, teşekkürler.


 
Büyümedikleri ve renkleri değişmediği sürece bir zararları yok. Bunlardan herhangi birinde bir değişiklik olması durumunda mutlaka doktora görünülmesi gerekiyor.


  • Ersan  (26.11.08 18:19:01) 
benler ya genetiktir ya da ultraviyole gunes isigindan kaynakli olabilir. 50'den fazla varsa vucutta melanom olma riski artar, 100'den fazla varsa melanom riski fazla demektir. Cogu, cocukluk doneminde cikip, orta yaslardan sonra kaybolabiliyormus.

Eger benlerinizin renginde, seklinde ve buyuklugunde degisme oluyorsa ve ozellikle ben kenarlari tirtikli ve duzensiz hal almaya basladiginda ve capi kalem silgisinden fazla olmaya basladiysa doktora basvurmaniz gerekir. Baska uyari isareti olarak, beniniz kasiniyorsa, tahris oluyorsa ve kabuk bagliyorsa yine doktora gitmeniz gerekiyor.
  • ermanen  (26.11.08 20:56:22) 
bende çok sayıda var, 50'nin rahat üzerindedir, 100 olmasa bile yüze yakındır. yaşım otuz en son 2 sene önce filan çıktı galiba, yani hala çıkıyor. genetik miras, babamdan. onda da çok var, kansere filan dönüşmedi bildiğim kadarıyla ama yine de huylanıyorum biraz. baktırdım birkaç kez zararsız bunlar dedi doktor. sadece çamaşır lastiğinin filan değdiği yerlerdekileri alalım demişti,aşınıp huy değiştirme ihtimaline karşı.
bildiğim kadarıyla zararının sonradan çıkmasıyla filan ilgisi yok. ama garip görünümlü olanları ve büyümeye, şekil değiştirmeye başlayan benleri kesinlikle baktırmak gerekiyor. yani çok beniniz varsa takip edeceksiniz kendiniz.
bir de hiç sonradan kaybolan ben görmedim kendimde. çıktı mı kalır yani.
ihmal etmeyin, cildiyeciye gösterin.
  • magdalena  (27.11.08 15:44:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.