[]

Stent işlemi ile ilgili, aklıma takılanlar...

annem geçen hafta anjio oldu. Sonuçlara göre doktorun önerisi, stent takılması oldu.

Bugün stent günü alırken, bize pc den anijo sonrası elde ettiği görüntüleri gösterdi. Kalbin içinde yer alan 3 damardan birinde feci halde daralma, tıkanma ne deniorsa o mevcutmuş..., aklımda kaldığı kadarı ile temsili bir resim oluşturdum. ekte mevcut.

Bize gösterdiği görüntüde ise damarın incelmiş kısmı sanki kompuş gibi görünmekte, sanırım o kadar görüntülenebildi, kısaca daralma baya bir var. Aklıma takılan mevzu ise, stent takılma işlemi esnasında herhangi ters bir durumla karşılaşırmıyız yada ne gibi durumlara hazırlıklı olmalıyız...doktorla pek iletişime geçemediğim için bütün bunları buraya yazıyorum. kadıncağıza moral vermek istiyorum ama benimde bi tarafım dağılmış, aklım karışmış durumda.

bilgisi olan veya değerli eksiduyuru doktorlarımıza sevgiler saygılar.

 
genelde sabah takıyorlar akşama çıkıyor. kansız ve en basit ameliyata göre daha risksiz bir işlem. Elbette stent takılırken de belli komplikasyonlar oluşuyordur ama istanbulda trafiğinde dolaşmak bile istatistiksel olarak daha riskli olabilir


  • spankenstein  (26.09.12 01:27:35) 
stent çok basit bir işlem. babama 10 yıl önce aynı anda 4 tane takıldı. fakat o zamanlar ilaçlı ve ilaçsız stentler vardı, herkes ilaçlı stent kullanmayın diyordu. sebebini hatırlamıyorum malesef. şimdi öyle bir ayrım var mı onu da bilmiyorum.

bir de, lütfen anneniz stent takıldıktan sonra beslenmesine çok dikkat etsin, mutlaka her gün yürüyüş yapsın ve sigara içiyorsa kesinlikle bıraksın. geçmiş olsun.
  • boo ya moon  (26.09.12 11:41:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.