[]

Kırık Omurilik Diski Sorunu

Merhaba Galya'nın hastalık bilmez halkı;
Vakti zamanında omuriliğimin en altındaki diskin yaptığı baskıyla, en altta bulunan iki ucu uzun disk-kemik kırıldı falan fıstık. Karışık karışık işler.. 4 ay yattım, omuriliğie 5 parça titanyum takıldı, kemikler biririne sabitlendi.. Dökme, sert plastik kalıplar vücuduma bağlı gezdim falan. Üzerinden yaklaşık 6 sene geçti.
Son 2-3 aydır barfiks çalışıyorum.. Oldukça güçlendirdi kollarımı göğsümü vs. ama bir rahatısızlık hissetmeye başladım. Bacaklarımda karıncalanma oluyor, ayağımı basarken canım yanıyor falan. Ameliyat olmadan evvelki gibi..
Ameliyatımı yapan nöroloji doktoruna gideyim danışayım dedim, adam hapse girmiş..Şaka gibi bir durum.
Şimdi kime gideyim danışayım? Ne sorayım? Uyuşmalar iğnelenmeler neyin habercisidir?

 
Başka doktor mu kalmadı mı yahu memlekette. Bu anlattıklarını başka doktora diyeceksin işte.


  • trinitrotoluen  (25.09.12 11:40:53) 
@trinitrotoluen: Tabiiki başka doktor kalmadı tarzı bir durum yok. Sorumun sebebi hem bildiğiniz bir doktor var mı? Hem de bu tarz sorunlar neyi tetikliyor olabilir..
Aklımı kurcalıyor bu nedenle sordum..

  • quaker  (25.09.12 11:45:35) 
acilen bir doktora git abi. sanki zorlamalar sikmiş atmış gibi geldi bana vücudunu. çalışma bir şey. kaslı olmaktansa yumuşak ve sağlıklı ol siktir et.


  • sen git ben geliyorum  (25.09.12 11:48:20) 
durum belli omuriliginde yine birseyler olmus ayaginin karincalanmasi fln bunun belirtisi omuriligin sakatken barfiks cekmen cok yanlis hele agirlik fln kaldirdiysan fena demektirbu tarz sporlardan uzak dur


  • iplikci  (25.09.12 11:51:22) 
durumunu en iyi ameliyatı yapan doktor biliyodur diye düşünmüşün ama elbette başkasına gitmeli sormalısın tanıdığım bildiğim biri de yok ama,yanlış bi hareket bu duruma düşmene neden olabilir 6 sene uzun zaman olmaz bişey deme başka iyi bi nöroloji uzmanı bul,düşününce hastalığın için barfix tehlikeli durmuyor değil.


  • bunumu demek istedin  (25.09.12 11:55:56) 
Spor konusunda haklısınız ama zaten yapmamın sebebi vücudumun güçsüz kalmasıydı. Ameliyat sonrası tüm kaslarım gitti neredeyse.. O kadar yatmak ve hareketsiz kalmak çok güçsüzleştirdi. Ki bunlarda ağrılara sebep oldu.
Yaptığım sadece barfiksti, bu toparlanmamı sağladı. Ama son 1 haftada böyle problemler baş gösterdi.
Perşembe günü için doktordan randevu aldım. Bakalım ne çıkacak..
  • quaker  (25.09.12 11:57:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.