[]

backlink - link - seo olayı ?

arkadaşlar bir site kurmayı adsense olayına girmeyi planlıyorum yeni bir site olacağı için 3 - 5 ay reklamını yapmak 30 bin 50 bin hite çıkarmak istiyorum. bayadır forumlarda araştırıyorum seo olayını 2000 wiki sitesinde reklam vs.. seo paketleri gördüm backlink yapıyorlarmış

www.webmastersitesi.com

örnek olarak şu linkte 2000 wiki sitesinde bloglarda siteniz tanıtılacak diyo backlink muhabbeti

ben kuracağım sitenin reklamı için ufaktan 500 tl yi gözden çıkarmayı düşünüyorum bu backlink olayını abartırsam siteye google adsense'se zararı olur mu ? yardırmalımıyım ? yavaş sağlam mı gitmeliyim 2 bin değilde başka başka kişilerle anlaşsam 100 bin wiki sitesinde bloglarda tanıtım yazısı yayınlatsam nolur ? ceza alırmıyım googledan

ayrıca wiki ne demek nasıl oluyoda 10 liraya 2 bin sitede reklam yayınlıyorlar

bu işi bilen biraz aydınlatırsa sevinirim

 
10 liraya 2 bin sitede reklam yayınlıyorlar

buradan belli bu isin sonun ne olacagi
  • iplikci  (24.09.12 21:15:17) 
bu işle (internet sitesi açıp geliştirmek ve satmak) 5-6 yıldır uğraşan biri olarak diyorum ki hiç bulaşma. artı ne sitesi açacağın da önemli. bloglarda tanıtım yazısı iyidir fakat wiki ve blog link olaylarına bulaşma. sandboxa düşme ihtimali çok yüksek. google yemiyo artık o tarz şeyleri. aslında birazda piyango tarafı var.

ne sitesi açacağını yazarsan birşeyler önerebilirim.
  • nemo problemo  (24.09.12 21:21:41) 
@nemo problemo

sağlık konulu geniş içerikli bir site düşünüyorum doktor bir arkadaşımdan destek alarak özgün içerik oluşturacağım, şuan alınmış satışta olan çok eski özel bir domain almayı planlıyorum.

site premium temalı wordpress olacak

normal kurumsal siteler tasarlayan kendi çapında para kazanan web tasarımcıyım ama backlink seo vs.. olaylarında çok cahilim

siteyi en azından 6 ay yada 1 sene içinde 50 - 60 bin tekil hite çıkarma hayalindeyim.

ne önerirsiniz neler yapmam nelerden uzak durmam gerek ? biraz bilgilendirirseniz araştırıp öğrenmek bir yerden başlamak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler
  • gramofon  (24.09.12 21:29:28 ~ 21:30:02) 
Kaliteli icerik vs dogal yollarla quality score artirmak yerine boyle seylere basvurursaniz domain'iniz Google indeksinden buyuk ihtimalle cikartilacaktir. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayin yani.


  • crown  (24.09.12 21:37:59) 
bende sağlık ile ilgili site açmıştım. 30-40k hit 500 tl bütçe ile imkansız. 5000 tl ile de zor aslında.

yani öncelikle çok sağlam bir sistemin olmalı. WordPress iyidir ama ne kadar kullanabiliyosun o var.

hı dersin ki ben uzmantv, doktorsitesi, hastane.com.tr gibi birşey düşünüyorum o zaman yapabilme şansın var. ama diğer türlü çok zor.

ben 20k'ya kadar çıkabildim, özel bir teknikle. ama kelime odaklı SEO çalışması yapmadım. yani 5-10 tane kelimeye odaklanırsın. bi 15-30k arasıda oradan gelirse 50k kadar olur. ama 5ay ile 1 yıl bunun için çok kısa bir süre. yani süreyi biraz daha arttır ki o süre zarfında gözle görülür birşey olmazsa şevkin kırılmasın. şevkin kırıldı mı daha uğraşmaz istemezsin çünkü.

son sağlık site tecrübesinden sonra aklına olsun diye söylüyorum. eğer Adsense odaklı kazanç sağlamak istiyorsan sağlık sitesindeki içeriğe dikkat et. affetmiyorlar çünkü en ufak kelimeden dolayı hesabın devre dışı kalması olabiliyor. içeriği, etiket gireceksen etiketleri özenle seç.
  • nemo problemo  (24.09.12 21:43:24) 
çok teşekkürler öneriler için, biraz daha açmanız mümkün mü en azından günde 20 30k yapmam için neler yapmam gerek webmaster sitelerinde 200 300 liraya pr8 sitelerinde link satışları var bunların faydası olur mu olay sadece link almakta mı ?

wordpress kurup içeriği büyük oranda tamamladıktan sonra bir seo uzmanına siteyi düzenletmeyi düşünüyorum wordpressin seo ayarları vs.. varmış bu konuda bilgim yok destek almayı planlıyorum ama biraz bilgi verebilirseniz konuyu kabada olsa öğrenip öyle başlamak istiyorum

site içeriği hastalık grupları açıklamaları hastalıklarla ilgili makaleler şifalı bitkiler karışımlar majistraller ve sağlık güncel haberleri şeklinde olacak özetle

forumlarda okudum biraz uğraşsan adsenseden ayda 100 200 dolar gelir diyenler var ne kadar doğrudur emeğimizin karşılığını alabilir miyiz diye düşünüyorum


edit: google etiketlerden neden banlar ? içeriğe dikkat et derken ne demek istediniz anlamadım ? cinsel içerik vs olmayacak onu biliyorum ama demek istediğinizi biraz açarmısınız örnek vermeniz mümkün mü ?
  • gramofon  (24.09.12 21:54:35 ~ 21:56:22) 
örnek veriyim o zaman

yani başlığın vajinal akıntıdır. aranılan içerik budur. içerikte doğal olarak vajinal akıntı ile ilgili bir makaledir. işte o sayfada vajina kelimesi geçtiği için banlanma ihtimalin yüksek.

aslında her yerde olduğu gibi orada da bir adam kayırma olayı var. ne siteler var porno sitelerden farkı yok ama adsense kullanabiliyor. çünkü google'a faydası var. ama sen küçük esnaf olacaksın doğal olarak senin gözünün yaşına bakmaz. sana ihtiyacı yok ve yenisin. direk eler seni.

şöyle birşey yapmanı öneririm. eğer bu tarz içerikle olacaksa. ki olur, o sayfalarda adsense reklamlarını gösterme. o zaman sorun çıkmaz.

20k kadar yapmam bahsettiğim gibi özel bir teknik. ama cidden özel bir teknik. kolpa değil yani. bunu açıklayamayacağımı anlayacağını düşünüyorum.

ben sana yapman gerekeni söyleyeyim.

1) öncelikle iyi bir domain bul. yani marka olabilecek ve akılda kalıcı birşey olsun.
2) wordpress kullancam demiştin o yüzden sağlık sitesine uygun bir tema bul veya al. ziyaretçi aradığını bulabilsin temada.
3) eğer yapabiliyorsan içeriği kendin üret. ama bu pek mümkün olmuyor sağlık sitesinde. yani toplu makale satın alabilirsin. örnek olarak 20-30 tane al. kendinde birşeyler yazmaya bak bunu 50ye tamamla. 50 yazıyı günde 30 güne göre böl.
4) etiketleri düzgün seç. saçma sapan şeyler yazmaktan kaçın. kısaca kendini arama yapacakların yerine koy. "gastritin nedenleri" başlıklı bir yazıya "el temizliği" diye bir etiket ekleme. etiketi 5 taneden fazla girme.
5) 30-45 gün boyunca 1 tane bile link alma. wiki sitelere ekleme. bloglara ekleme. yani bizzat sen hiç bir yere ekleme. buna dikkat et. 30-45 günden sonra ayda 5-6 tane link alabilirsin.

yani bu çok uzar gider. o kadar çok atladığım şey var ki. bunlar temeli. önemli bir konu da host. ilk etapta ucuz bir host al. türkiye lokasyon olsun mümkünse. hatta 6 aylık al 25-30 tl bişi ödersin sanırım. o seni 4-5 ay kadar götürür zaten. yani paranı dikkatli harca.

siteyi açtıktan 15-20 gün sonra link atarsan bir inceler tekrar aklıma gelenleri söylerim. yani tek seferde aklıma bunlar geldi. ama bunlar %10u bile değildir herhalde.

bu seni en kötü ceza almaktan kurtarır. şimdi senin sorularına bakıyım.

pr8 link satanların %90ı hacklink satıyor. itibar etme. boşver onları. link alacak zamana gelince. sen sadece sosyal medyayı kullan.

digg,facebook,gplus,twitter,stumble,reddit,mixx vd. bunlar senin işini görür. sonrasında link alman gerekiyosa bile bi araştır seninle aynı içerikte olan sitelerden link al. sağlık sitene gidip spor sitesinden link alma yani. faydası olmaz mı? olur ama aynı kategoriden alınan link kadar faydası olmaz.

şu konuya kesinlikle dikkat et :) bir seo uzmanı gelip wordpress siteni incelemez. onların çoğu ayak. wordpress kurmasını bilenler seocuyum diye dolanıyor. milletin parasını yiyo. onlara itibar etme. 30-45 günlük zaman zarfında araştır neler yapacağını zaten öğrenirsin.

demişsin:
"...site içeriği hastalık grupları açıklamaları hastalıklarla ilgili makaleler şifalı bitkiler karışımlar majistraller ve sağlık güncel haberleri şeklinde olacak özetle..."

sadece bu içeriklerle 30-40k hit alabilmen kelime odaklı seo yaptırman lazım. o da biraz tuzlu.

adsenseden aylık 100-200$ kazanmak için 2-3k site yeterli. işini iyi yaparsan. çakallık yapmaya çalışmazsan uzun vadede kazanırsın. emeğinin karşılığını alırsın yani.

etiketlerden neden ban yerim?
webmasterlar özellikle türkiyedeki webmasterlar etiket işini çok abarttı. yani 100 tane yazısı olan sitelerin 50.000 tane etiketi oluyor. hiti etiketten alıyorlar. bu da spam demek zaten. google da spame göz yummaz. 1 ay, 5 ay veya 1 yıl geçer ama mutlaka cezalandırır.

çok karışık yazdım umarım faydalı olur.
  • nemo problemo  (24.09.12 22:27:53) 
@nemo problemo hocam emeğine sağlık çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için çok faydalı oldu.

forumlardan ordan burdan çok araştırdım ban sebeplerini inceledim amacım çakallık yapmak kolay yoldan para kazanmak değil doktor arkadaşımında bilgisel desteği ile insanların faydalanabileceği güzel el emeği içeriğe sahip bir site yapmak.

daha çok araştırıp biraz daha yol alıp öyle başlamayı düşünüyorum umarım güzel bir şeyler çıkar emeğimin karşılığı alabilirim olmazsa da güzel bir tecrübe olması da yeterli

tekrar çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için.
  • gramofon  (24.09.12 23:08:33) 
rica ederim. birşey olursa özelden yazarsın elimden geldiğince yardımcı olurum.


  • nemo problemo  (24.09.12 23:13:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.