[]

Windows 7 kurmaca

Selamlar, yeni bir pc topladım. Montajını falan da yaptım. Sıra şu anda kullandığım pcdeki hard diski yeni bilgisayara takmak ve format atıp XP den 7'ye geçmek.

BIOS ayarlarından boot device'ı CD-ROM yaptım. Önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıktığı sırada hangi tuşa bassam işlemedi. Windows XP açıldı yine düz bir şekilde (diğer boot deviceları disable da yaptığım halde).

Başka bir Win7 cdsiyle denediğimde az önce, önyükleme için bir tuşa basın yazısı sırasında tuşlar bu sefer çalıştı ancak Win7 kurulumuna geçmeden arkaplanlı görüntüde takıldı. Daha sonra yine herhangi bir şekilde önyüklemeden çalıştıramadım.

Bilgisayar açılırken F12'ye basıp boot device ı seçmek istediğimde ise herhangi bir şekilde aşağı yukarı inemiyorum. Haliyle o da yalan oldu.

32bit Windows XP yüklü şu an, 64bit 7 Ultimate kuracağım. Yani flaşdiskle kurma olayı da yalan oluyor sanırım edindiğim bilgilere göre.

Ne yapsam da atsam bu formatı? Win XP cdsiyle format atıp, sonra 7 cdsiyle Windows yüklemeyi mi denesem? Ya da hard diski formatlamadan yeni pcye takıp ordan mı format atmaya çalışsam? Sevgiler.

 
ben 3 günde kurmuştum windows 7 yi, sonraları sorunsuz olduydu gerçi

ben şöyle yaptım belki sende de durum kurtulur.
gittim hdd yi söküp windows 7 kurulu bir bilgisayarda formatladım. gerçi partition falan kaldırdım. tek parça formatlı halde eve götürdüm windows 7 cd si ile kuruluma başladım, bölümlemeyi de kurulumda gelen menüde yaptım. sorunsuz kuruldu

fakat sende tuşların çalışmaması ya da önyükleme yazısının takılıp kalması pek de hayra alamet şeyler olmasa gerek. veya elindeki windows 7 cd si sorunlu. işin bu kısmını bilemedim
  • kumdan kale  (24.09.12 17:34:18) 
benim de aklıma ilk 7'li bir bilgisayarda format atmak geldi ancak ev arkadaşımın laptop ı var. öncelikle evde halledebileyim istedim, mecbur kalırsam gider birinde yaparım gerçi o şekilde.

yanlış olmasın bir kerecik önyükleme yazısını geçtim, windows açılıyor yazısından sonra win7 arkaplanlı kısımda takıldı yüklemeye geçmeden önce:) 2 adet farklı cd denedim, sanırım cdlerle alakalı bir sorun yoktur.

hiç olmadı xp cdsi ile format atıp 7 ile yüklemeyi deneyeceğim sanırım.
  • dwyn  (24.09.12 17:44:12) 
klavye usb ise arada bir problem çıkarıyor. varsa ps/2 klavye ile deneyin


  • alletroop  (25.09.12 00:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.