[]

badici abierim bi' bakın hele.

bu işe yeni başladım. bir ay gibi bir süre kasların açılmalı dediler. henüz belirli bir programım yok. o konuya daha sonra geleceğim ama benim sorunum zaten orada değil. yemek konusunda. 1.73 boyum, 60 kilom var. bu işe biraz da kilo almak için başladım. 5öğün benim için zor olsa da yemeye çalışıyorum. internette çok araştırdım beslenme programlarını ama takdir edersiniz ki her vücudun işleyişi farklıdır.

1.bu boy ve kilo oranına göre sabah, öğlen, spordan önce, spordan sonra, akşam nelerden ne kadar yemem gerekir?

2. ve bu öğünleri hangi saatler arasında alırsam maksimum fayda alırım?

 
Boy ve kilo oranından çok o kilonun dağılımı önemli. Yağ indeksin önemli. Kas yüzden önemli. O yüzden önce bi tanıdık diyetisyen ara fellik fellik, ona sor.

Onun dışında öğünlerin arasında 2,5-3 saatlik boşluklar bırak. İki ana öğün arasında mutlaka en az 5 saat olsun. Ara öğünlerde de meyve tüket. Günde 5 porsiyon meyveyi yemeye dikkat et. 2 bardak da süt veya yoğurt tüket. Her gün bir miktar et veya onun yerini tutacak şeyler tüketmeye çalış. Fazla yağ tüketmemeye gayret et.
  • Adram3lech  (24.09.12 15:34:54 ~ 15:36:14) 
sorduğun sorunun hakkıyla cevabını vermek baya baya vakit alır, internette bu konuyla ilgili çok yazıya ulaşacaksındır. herle bir de gainer gibi besin takviyeleri mevzularına da dalacaksın muhtemelen, bence de ilk başta diyetisyen +spor hocalarının verdikleri uyarılar/programlar doğrultusunda ilerle...


  • candanag  (24.09.12 15:37:34) 
sabah kahvaltısı
bir kase yulaf ezmesi sütle karıştırcaksın.
2 adet haşlanmış yoğurt.
biraz peynir
biraz bal
kepek ekmeği arasına fındık ezmesi artı fıstık ezmesi.

ara öğün bir kase yoğurt artı bir adet elma.

öğle yemeği 1 tabak dolu dolu pilav, bulgur ya da makarna, üzerine bir adet ton balığı veya 150-200 gram tavuk göğsü.

idmandan önce bir avuç fındık - fıstık artı yeşil çay

idman sırasında 300 ml elma suyu ile 200 ml maden suyunu karıştırıp iç, biterse suyla devam et.

idmandan sonra 200 ml süt artı bir adet muz

akşam yemeğini öğle yemeğiyle aynı şekilde yap. pilav üzeri tavuk ya da makarna üzeri ton balığı gibi vs..

yatmadan yarım saat önce bir kase lor peyniri artı yarım litre süt.

günde 3 litre su iç, yemekleri pişirirken ayçiceği yağı değil zeytinyağı kullan, peynir ve sütü olabildiğince yağsız tüketmeye çalış.

bu dediklerimi uygula, kilo almazsan gel beni döv.
  • baldur  (24.09.12 15:47:37 ~ 17:18:39) 
@baldur haşlanmış yumurta olacaktı o sanırım! güzel program


  • gündüz m  (24.09.12 15:55:25) 
hacı bulgur, pirinç pilavını ve makarnayı bol bol yiyeceksin benim bir arkadaş günde 12 yumurta yiyordu.


  • zastavam76  (24.09.12 16:10:21) 
@gündüz
aynen moruk yumurta olacaktı.

ben bunu kullanıyorum bulking döneminde, yapmaya çalışıyorum diyeyim daha doğrusu, her gün hem tavuk hem ton balığı yemek acayip masrafli oluyor.

bulking yani hacimlenmek istiyorsan bu şekilde besleneceksin. benim programım bu. hocana söyle hacimlenmeye uygun bir program yazsın, haftada dört gün git.

günde 12 yumurta falan yemene de gerek yok, profesyonel badici olmıcaksın ya. birden değil de yaya yaya kilo alman daha sağlıklı olacaktır.
  • baldur  (24.09.12 16:20:05) 
@baldur

you r my man!
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (24.09.12 16:30:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.