[]

araba kazası anında yapılcaklar

yaklaşık 2 aydır şöforüm allah korusun henüz kaza geçirmedim fakat olurda kaza olursa ne yapcağımı hiç bilmiyorum ?
trafik sigortam da var kaskom da var.
bi anlatabilir misiniz ?


 
Arabanızda kaza tutanağı bulundurun. Karşı tarafla anlaşmanız durumunda kendi aranızda 2 takım doldurabilirsiniz.
Ehliyet, ruhsat ve trafik sigortasının fotokopisini karşı tarafa veriyorsunuz. Siz de ondan alıyorsunuz. Anlaşmayıp polisi çağırsanız da alıyor/veriyorsunuz bu evrakları.
Kaza yerine ait fotoğraf çekebilirsiniz. Polisi çağırdıysanız araçların yerini değiştirmek (trafik güvenliğini tehlikeye sokarım diye) doğru değildir. Trafik güvenliğini tehlikeye sokmamak için önlem almak sizin sorumluluğunuzdadır. Duba filan koyun kaza yerinin gerisine. Su şişesi koyanlar var.

Yaralanmalı kaza olursa her halükarda polisi çağıracaksınız. İkiden fazla araç kazaya karışırsa her halükarda polisi çağıracaksınız. Belediye otobüsüne ve bildiğim kadarıyla resmi plakalı aracın karıştığı kazalarda polis.
  • andrey bolkonski  (24.09.12 12:02:28) 
Sigorta ve kasko poliçesinin fotokopilerini ve 1 adet tutanak araçta bulundur.

Birde hasar sonrası anlaşmalı olan servisleri araştır, en iyi hizmet veren hangisi internetten yorumları vb. araştır. Hasar sonrası hangi servise gideceğini önceden belirle yani.

Not: Maddi hasarlı kazalarda polise gerek yok, iki taraflı olsada.
  • disfircasiyimben  (24.09.12 12:04:04 ~ 12:04:45) 
Kazada kusurunuz varsa karşı tarafın hasarını trafik sigortanız, kendi hasarınızı kaskonuz karşılar. Karşı taraf asli kusurlu ise kaskonuz hiç devreye girmez, hasarınızı karşı tarafın sigortası karşılar.

Devlet malına zarar verdiyseniz (kırmızı ışığı yıktınız diyelim) zararı sikörta karşılar.
  • andrey bolkonski  (24.09.12 12:05:47) 
Yaralanmalı kazalarda ilkyardım serbest, yaralıyı hastaneye yetiştireyim diye olay yerinden götürmek suçtur. Delilleri karartma. Ambulansı bekleyin.


  • andrey bolkonski  (24.09.12 12:08:33 ~ 12:10:02) 
diyelim ki ben suçluyum arkadan vurdum resmini çektik falan filan daha sonra nolcak


  • taha1907  (24.09.12 12:10:54) 
Tutanağa yazıp çizeceksin. Arkadan furdum diye. Evrakları da verip/alırsan mesele yok. Fotoğraf çekip ayrılırsın olay mahalinden. Gittiğin servise kasko firmanla anlaşmaları olup olmadığını sorarsın o kadar.


  • andrey bolkonski  (24.09.12 12:15:16) 
@taha1907

Önce hemen kaza şeklini fotoğraflayın sonra araçları düzgün bir yere çekip tutağınızı tutun daha sonrasında ise karşı tarafın hasarı senin sigortandan ödenecek, senin aracının hasarını ise kaskon ödeyecek. Araç yürür haldeyse kendin götüreceksin, yürümüyorsa kaskoyu arayıp, çekiciyle çektireceksin.

Hasarsızlıklarda bozulacak tabii.
  • disfircasiyimben  (24.09.12 12:16:36) 
Kazaya yirmi araç karıştı diyelim. Altı ayrı araç senin arabana vurdu, sen yedisine vurdun (kalabalıktılar) diyelim. Senin arabana hasar veren ve hasar verdiğin araçların hepsiyle ayrı ayrı tutanak düzenlenir. Ama kendi aranızda değil, ne dedik: ikiden çoksa polis:)


  • andrey bolkonski  (24.09.12 12:22:28) 
arabanın ön ve arkasına üçgen reklektör koyun varsa reflektör yelek giyin. üçgen reflektörü mümkün oldukça uzağa koyun. ideali 50-100 metre civarı ama istanbul trafiğinde mümkün değil tabii.


  • merhum  (24.09.12 13:23:02 ~ 13:23:40) 
@andrey bolkonski Yaralanmalı kazalarda ilkyardım serbest, yaralıyı hastaneye yetiştireyim diye olay yerinden götürmek suçtur. Delilleri karartma. Ambulansı bekleyin.

demişsin, peki yayaya çarptıysak da götürmemek mi lazım hastaneye?
  • 9uncu nesilim ama para bende  (24.09.12 13:26:15) 
@9uncu nesilim ama para bende, evet götürmemek lazım. Kasıt olabilir olayda. Olayı örtbas etmek isteyen olabilir. Yayayı, yaralıyı alakasız yerde indirip kaçabilir vesaire.


  • andrey bolkonski  (24.09.12 13:36:24) 
farklı bi açıdan levye, muşta falan imkanlar el veriyorsa uzun namlulu olur bazuka olur artık nasıl uygunsa araçta bulundurmakta fayda var. herkes yeteri kadar medeni olmayabilir.


  • olurnedenolmasin  (24.09.12 14:25:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.