[]

Amerika, vize, giris-cikis

Biz arkadasla cok feci bir sekilde kendimizi madur ettik. Ucuza bi 4 gunluk bahama cruiseu bulduk atladik satin aldik direk. Yalniz soyle bi dalga var ki kafaniza tukureyim dedirtircesinden; tur 24-28i arasinda ve bizim j1 vizesinin bitis tarihi 24. E bu da bizim daha yeni her seyin parasini verip, atlayip orlando'ya gelmisken aklimiza geliyo. Durum bu; ne bok yicez?




 
konsoloslugu ara


  • bonaparte  (24.09.12 01:30:39) 
1) vize bitmiş siz hala o ülkedeyseniz en iyi ihtimalle sınırdışı eder ömründe bir daha usa toprağına basamazsın
2) paşa paşa geri dönersin.

  • apc  (24.09.12 01:30:40) 
bildigim kadariyla j1 vizesinin bitis tarihinden itibaren 30 gun daha ABD sinirlari icinde bulunabiliyorsun. (bkz: kendimden biliyorum)
ama giris cikis islemlerini bilemiyorum tabi :)

  • she was my baby  (24.09.12 01:34:09 ~ 01:34:46) 
30 gun kalabilme hakkimiz var onu biliyorum ama giris cikis konusu sikinti. Bi de bahamalarin belki farkli bi durumu olabilir mi acaba diye kafamiza takildi. Konsoloslugu da aradik yetkili kisiler yarina kadar yokmus, havaalaninda bos bos bekliyoruz


  • Mandos  (24.09.12 01:45:44) 
tatili satmayı dene


  • disfircasiyimben  (24.09.12 01:53:41) 
How Long Am I Permitted to Stay in the U.S. After My Program Has Ended?
The initial admission of an exchange visitor, spouse and children may not exceed the period specified on Form DS-2019, plus a period of 30 days only for domestic travel and/or to prepare for and depart from the U.S.

travel.state.gov


Yani vizen bittikten sonra sadece 30 gun daha kalabiliyosun ve sadece ABD topraklarinda seyahat edebiliyosun.

Bahama, Ingiliz milletler toplulugu uyesi oldugu icin, ABD'ye geri donemezsin. E, evin ABD'de, evini, esyani, valizini almadan mi Turkiye'ye gidecen? Ya da nerden gidecen? Hakketten boktan bi durum. Vizeyi uzatacak zaman da yok.

Tatili birine hediye edeceeniz gibime geliyo...
  • compadrito  (24.09.12 06:58:04 ~ 06:58:58) 
aynısını yaptım. vizemin bitiş tarihi cruise un ilk günüydü. orada anlatmaya çalıştım. zaten miami den biniyoduk gemiye, oradayken söyledim böyle böyle diye. biraz beklettiler ama aldılar. sorun yok yani. gidebilirsin. bu arada gittiğim şirket norweigean cruie line dı.


  • esek sipasi  (24.09.12 12:04:10) 
bu arada dönüş konusunda da bilgi vereyim. bahamalardan miami ye döndüm. daha sonrasında da ordan chicagoya geçtim. 10 gün kadar orda kaldım. oradan da new yorka geçtim. bi 10 gün kadar da orada kaldım. bu eyalet geçişleri de uçakla yapıldı. dolayısıyla pasaport ıvır zıvır kontrolleri oldu. hiç bir sorun yok yani.


  • esek sipasi  (24.09.12 13:29:50) 
@esek sipasi; hocam ne kadar tesekkur etsem azdir. biz gayet malubiyeti kabullenmis donus biletimizi degistirmeye hazirlanirken, senin yazdigin mesajla giren girmis zaten 75er dolar da shuttlea verelim gidelim sansimizi deneyelim dedik ve halloldu 4 gun mukemmel bi tatil yaptik :D


  • Mandos  (30.09.12 20:23:36) 
@Mandos
sevindim =) bahamalar çok güzel bir yer zaten. eminim güzel bir tatil olmuştur =)

  • esek sipasi  (01.10.12 17:22:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.