[]

kan vermekle ilgili

yakın zamanda belli bir tarihte kan vermek istiyorum. ama daha önce hiç vermedim. (araya hep bir şeyler girdi, ilaçtır, anestezidir fln)
herhangi bir hastaneye gitsem, ben kan vermek istiyorum desem alırlar mı?
prosedürü nasıl oluyor? aynı gün verebiliyor muyum?

edit: bir de 51.5 kiloyum, sorun olur mu?

 
aynı gün verebilirsiniz. ama kilo çok sınırmış. 50 kilo altından almıyorlar bildiğim kadarıyla.


  • supergirl  (23.09.12 23:24:04) 
alıyorlar ama önce ölçüm yapıyorlar. değerlerin uygunsa verebilirsin.


  • exist is pretty  (23.09.12 23:37:01) 
herhangi bir kızılay merkezinde direkt verebilirsiniz bir sorun yoksa. ben daha bu akşam verdim ankara kızılayda 20dk fln sürdü(:

bu arada kilonuz biraz sınır gibi, sorun olur mu bilmem.
  • elalemin derdi  (23.09.12 23:47:41) 
168 ücretsiz Türk Kızılayı Bağış ve Danışma Hattı'nı arayarak her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.


  • skplgl  (26.09.12 01:51:04) 
kimlik, ehliyet ve pasaport'unuzdan en az birisinin(üzerlerinde t.c. kimlik numarası yazması şartıyla) bulunması gerekiyor.

aç gitmeyin ama yemekten kalkar kalkmaz da olmaz.

ihtiyaç sahipleri adına duyarlılığınız ve ilginiz için teşekkürler.

bağışlarınızın düzenli(yılda 4 kez), madalyanızın altın olması dileğiyle...
  • skplgl  (26.09.12 01:54:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.