[]

google, microsoft gibi yerlerde çalışmak

yıllardır bilgisayar ile ilgileniyorum. hayatımın en büyük aşkı ne diye sorarlarsa, ki eminim sorarsınız. hiç düşünmeden bilgisayar derim. öyle böyle değil cidden çok seviyorum. hayatımın geri kalanını da bu yönde kendimi geliştirerek ve birşeyler yaratarak geçirmek istiyorum.

şimdi sorum şu

google, microsoft, facebook yada ne biliyim yemeksepeti, nokta vd gibi yerlerde çalışabilmek için tam olarak napmak lazım?

neler yapıyosun?

elimden geldiğince php, css, html, html5, tasarım(çok iyi değil) ve wordpress konusunda çok geliştirdim. ama bu orası için yeterli değil biliyorum. ama öğrenme azmim bayağı yüksek. normalde 1 yılda öğrenilebilecek bir yazılım vs 3 ay gibi bir sürede öğrenebilirim. bilgiye açım. o tarz yerlere ayak uyduracak kapasitede ve medeniyette olduğumu düşünüyorum.

not: dersleri hiç bir zaman sevmedim. o yüzden ilgili bir bölüm okuyamadım. okusaydım iyi olurdu.

bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar özelden yazabilirlerse çok memnun olurum.

 
bilgisayar muhendisi veya cok cok saglam programlama (c++, c#) bilmen gerekiyor. mulakatlari gecmen cok zor, bunun icin en iyisi seattle'a tasinip microsoft'a eleman saglayan sirketlere girmek oradan da microsoft'ta kendini gosterip microsoft'a gecmek. ama bu da oldukca zor. green kart sart.

kendini gostermek icin cok saglam bir proje yaparsin, insanlarin kullandigi performans sorunlarini cozdugun vs bir yer. bunu mulakatta elle tutulur bir ornek olarak sunarsin, adamlar seni ona gore hmm bunu yaptiysa bizde de calisir diye alir.

mulakatlara giren biri olarak soylemeliyim ki Microsoft Amerika'ya mulakata ben muhendisim diye gelen ama bir bucket sort'un ne oldugunu bilmeyen adamlar var.
  • compumaster  (23.09.12 20:49:33) 
bence önce ne yapmak istediğine karar ver.
yemeksepetiyle google'ı veya microsoft'u aynı kefeye koyuyorsan baştan kaybediyorsun çünkü.

  • etna  (23.09.12 21:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.