[]

IBM-Apple-Microsoft arasında ne oldu?

80'lerin sonu ya da 90'ların başında bir şeyler olmuş. Apple Macintosh bilgisayarlarını çıkarmış ama IBM, software açısından piyasada lidermiş, bayaa sürüyle programları varmış IBM bilgisayarlar için. Apple da Macintosh bilgisayarlarındaki bu açığı kapatmak için Bill Gates ya da Microsoft ekibiyle anlaşıp onların Macintosh için yazılım geliştirmelerini mi istemiş? Ya da tam tersi; IBM mi Microsoft ile işbirliği yapıp IBM bilgisayarı için yazılım geliştirmiş?

İzlediğim bi' belgeselde bahsediliyordu da bundan, emin olamadım şimdi kim kimle birlik olup kime saldırmışıdı.


 
  • entrapmen  (23.09.12 12:48:21) 
Önceden izlediğim bi filmdi o da. Duyurumda bahsettiğim belgesel de The Triumph of the Nerds idi, belirtmiş olayım.
Sırf bu olay için 1.5 saatimi vermek istemiyorum, spesifik olarak bu olayı anlatabilir misiniz? Filmi daha sonra tekrar izleyeceğim.

  • hjarteblod  (23.09.12 12:57:36 ~ 13:04:14) 
80'lerin ortasiydi yanilmiyorsam sonu degil.
ms apple'a is yapacakken, gates jobs'in hallerini sevmiyor. eskiden gelen bir sorun var zaten aralarinda (yine snobluk yapiyordu jobs, gates'e) boyle olunca ibm'e is yapmaya basliyorlar. ibm-pc idi sanirim ona uygun olarak windows cikartiyorlar. kisaca macintosh'u gormusken gidip ondan once windows'u sunuyor. nasil ki macintosh xerox'dan bir suru olay kapiyor, ms'de apple'dan kapiyor.

  • entrapmen  (23.09.12 15:07:48) 
1997'deki Macworld Expo'da da Microsoft ile işbirliği yapılacağını açıklıyor ama Steve. Her iki taraf da midesiz sanki biraz. Bir de 1985'de kovuluşundaki haliyle 1997'de geri döndüğündeki hali bambaşka adamın, çok zayıflamış saçları dökülmüş falan. Kanser teşhisi kaç yılında konmuştu acaba, o zamana mı dayanıyor?


  • hjarteblod  (23.09.12 16:59:04) 
yok. kanser teshisi 2000'lerin ortalarina dogru konuldu (wiki'ye bakin). 90'larin sonunda kanser teshisi falan yoktu. adam zaten genel olarak zayif. yaslandikca da zayifliyor. stres vs gibi sebepleri de vardir eminim.

midesizlik demeyelim, gereklilik diyelim. ayakta kalmak, piyasada yasayabilmek istiyorsan bu tur seylere mecbursun ve mecbursan yapacaksin. aksi halde tamamen silinmek soz konusu oluyor. ornegin google ile apple arasindaki yasananlar bunun benzeri. orada onemli mevzulardan birisi rollerin degismis olmasi. zamaninda snobluk yapan jobs iken bu defa ona tepeden bakan gates konumuna geliyor.
  • entrapmen  (23.09.12 19:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.