[]

Sosyal Haklar / Yargıtay Kararı / Emeklilik Tazminatı

Merhaba Frigyalılar,
kısa kesiyorum: babam 1981-1983 yılları arasında kamu'ya bağlı bir fabrikada çalışmış 1983'te oradan istifa ederek bir gün sonra başka bir kamu kuruluşunda işe başlamış. malum istifa ettiği için tazminat almamış. 2. ve son iş yerinden 2011'de emekli oldu. emekli olduğu zaman aldığı emekli tazminatı 1983-2012 çalışma dönemi için verilmişti. fakat 2004-2005 (veya benzeri yıllarda) çıkan yargıtay kararı ile ilgili istifa ile ayrıldığı işyerinden de hak ettiği tazminat ücretini alabileceği hakkında duyumlar aldım. hatta bu haklarla alanlar da gördüm. lakin hiçbirinde veya sendika avukatlarında (ki avukat da pek bizi sallamadı) bu yargıtay kararıyla ilgili bir bilgi yok...

sizden isteğim bunla ilgili bir bilginiz varsa, bu yargıtay kararını nasıl bulurum, numarası vs.si nedir, nelerdir???

teşekkürler..

 
eğer ikamet ettiğiniz yer ankara ise size önereceğim avukat vardır öncelikle bunu belirteyim. avukatsız olacağına da düşünmüyorum. ilk iş yerine haklıysanız dava açmanız gerekir. konumuza gelirsek yargıtay ile ilgili davaları ya da yürürlükte olan kararları www.yargıtay.gov.tr den yargıtay kanunundan bakabilirsiniz keza babanız ile aynı durumda olan başkaları tazminattan yararlandı ise-yıllar ve yükümlülükler aynı ise- siz de yararlanırsınız diye biliyorum.
umarım yardımcı olmuşumdur.

  • erenbey  (23.09.12 01:37:26) 
@erenbey: ben ankara'dayım babam kütahya'da ben ilgilendiğim için alabilirim avukatın ismini. bir de ben bu kararı bulu götürürsem sendika avukatı ücretsiz ilgileneceğine dair söz verdi. (böyle de garip bir olay) ayrıca ilk çalıştığı (yani tazminat almasını istediğimiz yer) çalıştığı zamanlar kamu kurumuydu, şimdi ise özelleştirilmiş bir fabrika. onun bir zorluğu olabilir mi?


  • helal olsun ustasi  (24.09.12 09:48:57) 
kararı bulup götürürseniz ücretsiz ilgilenecek öyle mi? sizin için çok çok iyi bir şey. fakat kararı bulsanız zaten kendiniz halledersiniz. ne insanlar var ya. neyse boşverin siz ikisinin de peşine düşün. konumuza geri dönelim.
avukat gülseren tekeş. strazburg caddesi 12/7 sıhhıye-ankara. eren bulut beni buraya yönlendirdi yardımınız iyi olur derseniz ilgilenir.
özelleştirilince işler değişebilir.
bu avukata danışın. eren bulut yönlendirdi demeyi unutmayın. vakanızı en ince ayrıntısına kadar anlatın.
rast gelsin işiniz.
  • erenbey  (24.09.12 17:35:35 ~ 17:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.