[]

Bir radyo sinema ve televizyon bölümü mezununun dramı.

Gün geçmiyor ki bir radyo, sinema, tv mezunu daha harıl harıl iş aramasın. Ben de onlardan biriyim tabi. Mezun olalı 4 ay oldu ve yaptığım onlarca iş başvurusuna geri dönen kimse olmadı.. İş alanında tecrübesizim kabul ediyorum, ama (her ne kadar maddi durumum hiç elvermese de) bedavaya sırf tecrübe edinmek için çalışmak istiyorum dediklerim bile geri dönmüyor. Yakın zamanda bölümle alakasız bir işe girip çalışmak zorunda kalacağım sanırım (onur air'da kabin görevlisi, carrefour'da kasa görevlisi, mavi jeans'ta tezgahtarlık vs gibi). Belki bu konuda tecrübeli olanlar bilirler, ne yapmalı? sabredip biraz daha beklemeli ve evde gün geçtikçe daha da çürümeli mi yoksa yeter lan yemişim bölümünü mesleğini 4 yıl kıçımı yırtıp aldığım diplomayı diyip herhangi bir işte çalışmalı mı?

He bu arada git şu işi yap ya da gel şu işi yap tekliflerinize de açık olduğumu belirtmek ister saygılarımı sunarım.


 
Bu bölümden mezun olanlar genelde iş ilanlarıyla işe girmiyorlar zaten,bu sektörün apayrı bi durumu var,genelde birbirlerini tanıyorlar.O yüzden mezun olan diğer arkadaşların nerlerde çalışıyo öğren, irtibatı kesme. Gidip markette kasiyerlik yapacağına bir dizde görüntü yönetmeni asistanlığı yap,tecrübe kazan. Gerekirse sette kablo taşı. Keşke okurken yarı zamanlı olarak setlerde filan çalışsaydı hem piyasayı öğrenmiş olur çevreni yapardın.Geç değil hala.


  • old possum  (22.09.12 11:30:32) 
bu ülkede, özellikle bu tip sektörlerde, önemli olan çevre ne yazık ki. sırf çevresi geniş diye, kaç sene okuduğuna, nereden mezun olduğuna bakılmaksızın iş imkanı bulabilen insanlar var. bu yüzden çevre edinmen şart. başka işlerle vakit kaybetmeden, eski bölüm hocalarınla konuşabilirsin, onların elbette ki sektörden tanıdığı insanlar vardır, yönlendirebilirler seni.


  • soso  (22.09.12 12:04:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.