[]

kendi işini kurmak

yaş 29 oldu, 5 senedir bu işsizlik mevzularıyla boğuşmaktayım. en fazla devam ettiğim iş 8 ay sürdü. benim bıraktım işler oldu, onların beni attığı işyerleri oldu vs.derken özel sektörün iğrençliğini gördüm. bişey olamamak bir yana mutlu olamayacağımı da anladım. 2 üniversite bitirdim lakin bir mesleğim yok. bu bu ülkede böyle oluyormuş bunu da yeni kavradım. eğitim sisteminin yetersiz olmasından dolayı üniversite mezunu olmak bir işe yaramıyormuş bunu anladık. tabi kişide de bitiyor iş ama.. daha çok eğitim yetersizliğinde olduğunu anladım.

neyse uzatmadan mevzuya gireyim; şimdi ailede bi ana-baba var. ikiside emekli. evimiz var, yazlığımız var. öyle lüx yerlerde olan ev, yazlık değil tabi bunlar ya satsan 250 milyar civarı eder işte ki niyede satalım. çünkü buraları kullanıp, yaşıyoruz.

şimdi yazlık mekandayken, buralarda merkezi bi yerde market var. bildiğimiz ekmek, yumurta vs. satan bir yer. etrafında da dia, bim gibi şeylerde var tabi ama, yine iş yapıyor haliyle. 50 milyara devrediyor şu an işleten ve 650 tl aylık kira istiyor dükkan sahibi.

650 lira şu eylül ayı itibariyle sorun olabilir. çünkü bura yazlık mekan ama yaz geldimi 6 ay parayı toparlarım gibi geliyor. zaten fazla parada pulda gözü olan biri değilim. karnım doysun, yarın bir gün evlenip çocuklarımı okula göndereyim benim için bu yeterli. arabam olmasa da olur çünkü ana-baba ile yaşamayı düşünüorum bi ömür ve babamın arabası var ve yeterli görüyorum.

sonuca gelecek olursak; yazlık bi kesimdeki merkezi bi yerde market işletmenin sonucuçları neler olabilir? mantıklımı? devr almadan evvel neleri araştırmak, bilmek lazım gelir? gibi şeyler. tecrübeli arkadaşlardan düşüncelerini paylaşmalarını rica ederim.

 
hacu market işi zordur.yorucudur.kafayı sıyırırsın.bak yazlığı sat.parasıyla kelepir bi ev al boya temizle daha iyi fiyata sat sonra tekrar tekrar bu işi yap.beceremezsen bile 1-2 senede en kötü hem karnın doyar harçlık çıkar , yeni bi yazlık + bi araba alırsın .denemeye değer.benim vaktim olsa o işleri yapacağım.


  • keller  (22.09.12 01:06:57) 
20-30 bin tl sermaye ile çif köfte dükkanı açtı mahalleden bir arkadaş. "günlük 300-400 lira kazanıyorum, yetiyor bana" dedi. güzel bir alternatif olabilir sizin için. sermayeniz fazla olursa daha çok kazanç getiren bir yerde açabilirsiniz.


  • nakippoyraz  (22.09.12 01:07:43) 
market konusunda cok tavsiye veremicem, muhakkak işi yapanlardan bilgi al ama ben gıdadan asla zarar edilmeyecegine inanıyorum. ayrıca kendi işini kesinlikle kurmalısın, en kötü ticared en iyi mayıştan daha cok para. batmadıkca tabi:) batmazsın ama.


  • heyamo  (22.09.12 01:10:20) 
30 mılyarla ısı kurup ayda 12 mılyar kazanmak da neyın nesı? nereye acmıs bu arkadas ıyı ısmıs valla


  • slash01  (22.09.12 01:13:30) 
ayda 9-12 getirisi olması önemli değil. giderleri (çalışanlar, malzeme) ve bayilik için verdiği ücretler var. sanmıyorum ki öyle deli para kalsın. öyle olsa herkes yönelirdi o işe.


  • nakippoyraz  (22.09.12 01:18:18) 
21 yaşındayım, kosgeb kredisi ile 50 bin tlye kendi işimi kurdum haftada 20 bin kazanabiliyorum zanaatı bilen elemanım oldugu müddetçe. hedeflerini küçük tutma. başarabileceinden eminsen daha BÜYÜK düşün. büyüğü büyük yazdımki ironik olsun.


  • Agnahie  (22.09.12 01:35:41) 
isin mi yok ya soyle guzel bir bar pavyon tarzi birsey ac turku bara da benzesin yani karisik bisi iste ortaya millet dolsun. sonra ukraynadan felan kadinlar getir calsiinlar orda sen de pay al extra fln tatil yerine marketi napacan ya delimisin kirala birdahaki sezona soyle acik arazi bir mekan dedim konsepti yap reina stili cesit cesit restoranlar fln karilar da olsun mutlaka bulabilirsen zenci taylandli vs. cesit cesit topla .


bak nasil deli gibi doluyor mekanin, kadin bulmak icin hic kasmana bile gerek yok tonla escort sitesi var yabanci salla maili de ki burda mukemmel bir mekan var turkie sole bole gel calis beles
  • iplikci  (22.09.12 01:53:04 ~ 01:55:21) 
alkol satiyorsa iyi olur


  • necipnba  (22.09.12 07:09:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.