[]

evlenmeden çocuk yapmak

çok mu zor türkiyede?
bir kadın çıksa sevgilisi ile evlenmeden aile olsa ne düşünürsünüz?

edit: farazi soruyorum. bunları detaylıca düşünmemi ya da araştırmamı gerektirecek yaşta değilim bile.

 
yaşadığı yere göre değişir ama genel olarak evet,zor.benim için önemli değil evlilik,hatta bazen gereksiz geldiği de oluyor ama bizim insanımız için bunlar çok normal şeyler değiller.


  • nodrap  (22.09.12 00:35:43) 
bana çok saçma geliyor açıkçası evlenmeden aile kurmak. her şey kolay da bir imza atması mı zor geliyor? bir de evlilik sadece bir imzadan mı ibaret savunması da saçma bana göre.
he türkiye'de zor mu? belli yerlerde çok çok zor olabilirken bazı yerlerde daha rahat olunabilir. nerede olduğunuza bağlı biraz da.

  • proculianus  (22.09.12 00:36:54) 
bişey düşünmem.


  • SeMsHoV  (22.09.12 00:38:18) 
umurumda olmaz, bu kadın arkadaşım olsa bile, arkadaşlığımız zerre bozulmaz. çok geniş bir insanımdır. muhafazakarlık bence ölmeli.


  • ma lazi vore  (22.09.12 00:38:41) 
birlikte sonsuza kadar evlenmeden yaşamalarında bir problem yok ama çocuk ve onun geleceğini düşününce bir resmiyet gerekiyor bence. evlilik dışı doğan çocukların nüfus işlemleri falan nasıl oluyor bakmak lazım.


  • kahin ahtapot paul  (22.09.12 00:41:35) 
Yeterince etraflıca düşünmediklerine kanaat getirir ve doğacak çocuk adına üzülürüm. Eğer Türkiye'de yaşayacaksa hayatında sıkıntılarla karşılaşacak. Elbette insanlar evliliğe mecbur olmasa daha iyi olurdu ve fakat şu yazıdaki gibi sıkıntılarla karşılacaşacak küçücük masum bir çocuk.
www.hurriyet.com.tr

  • michael_knight  (22.09.12 00:42:03) 
1-fatihteyse zor kadıköydeyse kolay
2- ne düşünelim kardeşim allah mesut etsin

  • Kürşad1997  (22.09.12 00:42:17) 
saçma. zaten kültürümüze aykırı. ama onu geçtik diyelim.

evlilik olmadan bağlayıcılık olmaz ki. ayrıldınız kadın ne olacak? çocuk ne olacak? mal paylaşımı nasıl olacak? aileler ile olan ilişkiler nasıl olacak vs.devam eder böyle
  • hayali mahlas  (22.09.12 00:42:31) 
gerizekalı korunmamış derler. yakında evlenir bunlar derler. ....'nın hayatı kaydı derler. derler de derler.


  • bass solo take one  (22.09.12 00:48:23) 
bana kalsa insanlar artık çocuk yapmasın dicem,ama durduramıyoruz yapıyolar :)evlenmeden çocuk meselesine gelince yapılabilir neden olmasın.normal karşılarım.


  • rock n roll  (22.09.12 01:08:17) 
Cocuk yapmak normal olsa da bu durum cocuğun psikolojisini etkileyebilir zira bize normal gelse de toplumun büyük bir kesiminde evlenmeden cocuk yapmak ahlaksızlık olarak algılanır ve cocuk da ister istemez bunları duyar,çeşitli sözlere maruz kalır .Bu yüzden cok doğru bulmuyorum,ne gerek var cocuğun psikolojisini bozmaya.Cocuk yapacak kadar cok seviyorsam bir imza ativeririm, zor degil.


  • fraise  (22.09.12 01:17:47) 
evet genel olarak zor.
bi şey düşünmem, evlenmek zorunda değiller. iki kadın, iki erkek de aile kurabilir, çocuk edinebilir. insanların kendi yaşamlarıyla ilgili karar vermeye hakları var, ayıplamak, kınamak kimseye düşmez.

  • nathanieltroy  (22.09.12 01:18:17) 
benim başıma yanlışlıkla böyle bir şey gelse intihar ederim. ciddiyim. çevremde böyle birisini görsem nötr olurum. yani çevresinden baskı falan görüyorsa destek olmaya falan çalışırım belki.


  • mlky lvn  (22.09.12 01:23:39) 
yaşanılan kesime göre değişir ama genelde ''bana da verir bu'' denir. benim umrum da olmaz ''bana mı yaptılar sanki bana giren çıkan mı var ? '' derim.


  • haydarii  (22.09.12 01:36:33) 
evlenmek kolay fakat kina dugun seremonileri zor


  • rubiks cube  (22.09.12 02:09:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.