[]

hukuki meseleler hakkında nasıl bu kadar rahat yorum yapılabiliyor?

balyoz davası ile ilgili yazılanları okurken dikkat ettim, hukuk'un h'sinden anlamayan adamlar, dava hakkında atıp tutmuşlar. birisi diyor, mahkeme görevsizlik verecek, diğeri diyor "alt rütbeliler emir kulu, ceza almamaları lazım", kimisi "tecavüzcü 5 yılda çıkmış, darbeye eksik teşebbüs nasıl 16 yıl olur" demiş. böyle böyle onlarca yorum var. insanlar, bilgi sahibi olmadıkları bir konu hakkında nasıl bu kadar rahat atıp tutabiliyorlar? bu, mesnetsiz özgüvenin kaynağı ne?




 
senin gibi hissediyor olabilirler mi ? sen de onlarin hukuku anlayip anlamadikarini bilmiyorsun. nerden geliyor bu ozguven ?

ha bir suru atip tutma var evet. o da iste milletin birbirinin agzindan duydugu seyler.
  • charlotte blanc  (21.09.12 20:33:03 ~ 20:33:31) 
e burası ekşisözlük.
gayet normal değil mi?

  • etna  (21.09.12 20:33:56) 
@charlotte blanc,
açıkçası, yazılanlara baktığımda, kimin hukuku anlayıp anlamadığını rahatça görebiliyorum. karar aşamasına gelmiş bir davada, mahkemenin görevsizlik kararı vermeyeceğini biliyorum. konusu suç teşkil eden bir emrin yerine getirilemeyeceğini biliyorum. böyle bir emir yerine getirildiği takdirde, emri yerine getiren suçlu olduğunu biliyorum.

@etne,
isteyen istediği yorumu yapsın da, hukuk bir ilim değil mi? ben de şimdi (tıp eğitimi almamış birisi olarak) konsültasyona girip "hocam, yanlışınız var, hastayı hemen ameliyata almamız lazım" desem, beni kim ciddiye alır? konu hukuk olduğunda, insanlar nasıl bu kadar rahat konuşabiliyor, onu merak ediyorum.
  • marcelorios  (21.09.12 20:49:42 ~ 21:06:10) 
insanlar, bir şey söylemek zorunda hissediyor bazen. makul, tıbbi ya da bilimsel olup olmamasına bakmıyorlar. yeteri kadar çok ve yüksek sesle konuşurlarsa haklı çıkabileceklerine inanıyor bazıları da.

dunning-kruger sendromu deniyordu, yanlış hatırlamıyorsam.
  • hollowlife  (21.09.12 21:15:45) 
hukukcuyum ancak bu dava hukuki bir dava degil, siyasi bir davadir.
diye dusunuyorum ben.

  • ground  (21.09.12 21:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.