[]

toefl

efenim sağlam ingilizce eğitim verens bir üniversitede hazırlık öğrencisiyim, seviyem intermediate.
toefl'a girmek suretiyle hazırlığı 2-3 ay kadar erkenden atlatıp, interrail olsun work and travel olsun hayatımı yaşamak istiyorum.
toefl ibt'den 79 istemekteler, bir de writing 24 olmalı.
benim şu intermediate halimle ne kadar kasmam gerekir bunu için? -elbette biliyorum- herkese göre değişir ama anadolu lisesi çıkışlıyım öyle bbc açıp izleyince 'böhüh bunlar ne lan' diye depresyona girsem de fena değildir ingilizcem.
bir kestirme yapılabilir herhalde, marta-nisana kadar geçmen için hede hödö diye.
kursa gitmek istemiyorum, mecbur kalırsam gayet düzenli çalışırım. :)
ipucusu bir şeysi var mıdır bunun sözlükte yazanlar hariç? buna da taktiksel bir sınav diyorlar, ondan şey ettim.
bir dee sonuçları ne kadar sürede belli oluyor bunun? (kağıdın gelmesinden bahsetmiyorum sonucunu bilsem yeterli)

 
ibt hatirladigim kadariyla 120 uzerinden yani 79 fazla zor olmasa gerek, ben 3 ders alip 102 yapmistim. Ders dedigim de soru kaliplarini anlatmislardi speaking sectiondaki. Writing kac uzerinden hatirlamiyorum onu soylersen writing in 24 olmasi zorunlulugu ne kadar kasar soyleyebilirim. Bir de istanbul'daysan ve ders alman gerekiyo gibi hissediyosan levent'de princeton review diye bi yer var. Orda amerikalilar ogretiyo ve sinavi da orda alabiliyosun. Tavsiye ederim yani.


  • blackworld  (24.11.08 19:05:46 ~ 19:07:31) 
soyelemeyi unutmusum, sonuclarin aciklanma suresi 21 gundu ben girdigim zaman, 1 sene once yani.


  • blackworld  (24.11.08 21:27:11) 
açıkcası benim de ingilizcem çok iyidir, erasmus falan da yapmıştım, deneme sınavına girmiştim ne olacak diye görmek için, hiç çalışmadan, 70 almıştım. anladım ki en azından 2-3 hafta da olsa iyi bir çalışmak lazım, çalışma sonrasında girince baya iyi bir puan almıştım. *


  • fedaialkolik  (25.11.08 00:20:00) 
toefl ibt'de writing ve diğer tüm bölümler 30 üzerinden değerlendiriliyor. anlattıklarınızdan çıkardığım kadarıyla toplamda 79 almak için birkaç hafta çalışmanız yeterli olacaktır fakat writing den 24 almak biraz sıkıntılı olabilir, essay yazmanın bazı genel geçer kuralları ve olmazsa olmazları var, onlara dikkat etmek gerekebilir.
uzun lafın kısası writing'den 24 almak ha deyince olacak iş değil(moralinizi bozmak için demiyorum:) )

  • indeed  (25.11.08 16:12:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.