[]

Filmlerde Neden Gerçek Kan Kullanılmaz?

Sahi neden?

edit: dikkat ettiyseniz neden insan kanı kullanılmıyor demedim. Hayvan kanından bahsetmekteyim. Mesela mezbahalardaki kanları alacak bi sistem vs.


 
gerek olmadığı için.


  • baldur  (21.09.12 20:17:23) 
kan değerli olduğu için.

kan lekesi zor geçiyor bi de!
  • ermanen  (21.09.12 20:18:50 ~ 22:05:47) 
kan fazlası mı var? ya da kimi/neyi öldürüyoruz? şurada bile onlarca kan ihtiyacı içeren duyuru açılırken çok abes olmamış mı bu soru?

kısacası yok öyle bir dünya. ayrıca muhakkak bir hukuki kısıtlaması da vardır.
  • devilred  (21.09.12 20:21:21) 
hayvan kanı kullanılan bazı filmler var. gerçek kan oluyor hayvanlarınki de.
fakat gerçek ve temel sebepse oyuncuların gerçek kan yerine yapma kan ile hem psikolojik hem fizyolojik olarak daha sağlıklı kalması ama hepsinden de öte kanın hava ile temasında pıhtılaşma faktörü diye bir gerçek var.
kısacası hem ahlaken hem fiziken çok abes bir iş olduğu için kullanılmıyor.
  • lunedor  (21.09.12 20:25:48 ~ 21:26:23) 
bir sürü hayvan kesiliyor aslında onların kanları da kullanılabilir. direkt insan kanında yola çıkılmış ama bence hastalık riskinden dolayı.


  • exist is pretty  (21.09.12 20:29:18) 
gercek kandan bir suru sey bulasma riski var. sonucta patlatiliyor, ediliyor vs. sadece bulasici hastalik bakimindan degil icerigindeki baska seylerden de hastalik yaratma riski mevcut.

ayrica birkac ornek var boyle gercek kanin kullanilarak deneyler yapildigi.
insanlara bu goruntuler gosterilmis ve sorulmus. rengi cok acikti, cok kivamsizdi vs diye elestirilmis kullanilan "gercek" kan.
ornegin bazi efektlerde bir kan var bordoya bakan kirmizi. gercekte ise kan cok daha kivamsiz ve acik renk oluyor. tabii hangi bolgeden aldigina gore de degisiyor.

gerek yok kisaca gercek kana. gercek kandan cok daha kan gibi gorunen bir suru efektif sey mevcut.
  • entrapmen  (21.09.12 20:58:29) 
gerçek kan pıhtılaştığı için kullanırken çok sorun çıkarır diye düşünüyorum. gerçek kan kullanmak etik olmaz hem de. büyük ihtimal, sineması endüstrileşmiş ülkelerde bu şekilde gerçek kan kullanmak yasaktır.


  • hollowlife  (21.09.12 21:20:30) 
insan kanına en yakın kan domuz kanıdır ve prodüksiyonu iyi olan filmler domuz kanı kullanır.


  • halitkin  (21.09.12 21:42:47) 
pardon yahu, ben de insan kanını gerçek kan olarak düşünmüşüm. allah kahretsin beni, nasıl yaptım ki böyle bir hatayı :((


  • devilred  (21.09.12 22:11:11) 
İlginçtir, bazı şeylerin orjinalleri, filmlerde "gerçekçi görünmediği için" kullanılmıyor. Gerçek kandan daha gerçekçi bir boya olamaz değil mi? Ama insanlar kanın kıpkırmızı bişey olması gerektiğini düşünüyor ve gerçek kan görünce onlara yapay görünüyor. Belki de çoğu insan gerçek hayatta litrelerce kana bulanmış bir ortam görmediği için gerçekliğini yanlış değerlendiriyorlar ama sebep hastalık+koku/iğrençlik faktörü+fiyat+bu.


  • cereal killer  (21.09.12 22:36:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.