[]

apple macbook

merhabalar

bu apple ın ürünleri peynir ekmek gibi satıyor ya bilgisayarı bozulan ben bu mac in farkının ne olduğunu merak ediyorum. yani bu adamlar ne yapıyor da fiyat orta denilebilecek bir bilgisayarın 2 katı oluyor.

mac in işletim sistemi de microsoft değil sanıyorum?

bunları bana kısaca anlatıp fiyat aralığı verirseniz çok seviniciim, media markt'ta yüzde 15 indirim varmış ama fiyatları zaten çok fazla galiba?

 
Türkiye'de dizüstü ve masaüstü ürünleri peynir ekmek gibi satmıyor çünkü gerçekten pahalı. Mac lerin işletim sistemi farklı ama isterseniz windows kurabiliyorsunuz ek olarak. Yani her iki işletim sistemini kullanabilirsiniz. Zaten bence en önemli artısı işletim sistemi. Vatan Computer da bazı haftasonları %25 indirim oluyor. Onu bekleyebilirsiniz.


  • fifi  (21.09.12 19:46:25) 
şekliyle falan hava atıyorsun başka bir olayı yok. fakat fotoğraf ve video editlemede üstün olduğu söyleniyor. yine de onun %15 indirimli fiyatıyla bile ondan kat kat üstün bilgisayar toplanır. paranı harcayacak yer bulamıyorsan al ama yoksa hiç bulaşma derim.

evet işletim sistemi windows değil.

1300-4200 arası fiyatları var vatan bilgisayar'da.
  • bira sisesi kapagi  (21.09.12 19:48:56) 
1- işletim sistemi çok az sayıda bir donanımla çalışabilmesi için üretiliyor. bu da aynı donanımın mac'de windows'a göre daha performanslı çalışmasını sağlıyor.

2- şu an bu satırları yazdığım mac yaklaşık 45 gündür açık, uykuya bile geçmedi hiç. buna rağmen en ufak bir yavaşlama söz konusu değil.

3- adobe programları windows'a göre çok daha hızlı ve kararlı çalışıyor.

alabileceğin en ucuz macbook pro şu an 2.500tl civarlarında, macbook air 2000tl.
  • 10032007  (21.09.12 19:49:48) 
mac'lerde daha az sorun çıkıyor,
ayrıca mesela bir imac'in bir desktop pc'den aklıma gelen farklarını sayarsam;
- Kasa diye bir şey yok, hepsi tek bir monitör
- Sessiz, çok sessiz çalışıyor, çalışıp çalışmadığını anlayamıyorsun,
- Hoparlörü de üzerinde olduğu için görüntü kirliliği, kablo karmaşası yaşamıyorsun,
- Pasparlak ekranı, şık tasarımıyla gözüne güzel gözüküyor,
- Bilgisayarı hiç kapatman gerekmiyor, düğmesine bastığın anda uykuya giriyor ve işin olunca 1 saniyede açılıveriyor,
- Bugün 3.000 TL'ye aldığın iMac'i seneye belki 2.000 TL'ye rahatça satabilirsin ama aynı paraya aldığın desktop PC 1000 TL'ye belki satılır.


(sessizlik, uyku modu, kablosuzluk çok önemli şeyler değilmiş gibi görünüyor düşününce ama yaşayınca gerçekten çok hoşuna gidiyor)
  • michael_knight  (21.09.12 21:30:21) 
Laptopları abartıldığı kadar pahalı değil bence. Bir örnek Macbook air'in özelliklerinde, o boyutta ve pil ömründe mac olmayan laptoplar da aynı fiyat (ya da daha pahalı)

Spec sheet'ler le karşılaştıramayacağın kullanım kolaylıkları var. Bir kısmı sadece OSX'ten, bir kısmı da donanım ile uyumdan geliyor. (Touchpad mesela, şaka gibi güzel şeyler yapabiliyor.)

İşletim sistemi de bilinçsiz kullanıcı için çok elverişli. Salakların bozması daha zor, virüs bulaştırmak daha zor. Anneme babama zamanında mac alsaydım kim bilir hayatıma kaç saat kazandırırdı.
  • skatheist  (21.09.12 22:43:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.