[]

İnsan neden sosyalleşmeli ?

Bir insan sırf sosyal olmadığı için eleştiriliyorsa o kişinin sosyalleşmesi şart demektir.

Peki neden sosyalleşmeli?


 
çünkü insan yalnız yaşayamaz.yalnızlık bazen iyi gelir insana ama herzaman olmaz.başka insanlarla kaynaşmak,konuşmak topluluk içinde bulunmak lazım.yoksa bi süre sonra kafayı yeriz :)


  • rock n roll  (21.09.12 18:09:17) 
bilemiyorum ama beyni etkiliyor bir sekilde. cunku yalniz kalan insanlarda bir sure sonra psikolojik sikintilarin bas gosterdigi, sosyallesmenin yine bu tur rahatsizliklari azalttigi gosterilmis. mekanizmayi bilemiyorum ama.


  • leyla3  (21.09.12 18:12:30) 
Delirmemek için sosyalleşiyoruz cevabı geldi.

Peki toplum içinde takındığımız maskelerimiz midir bizi akıllı kılan?

Nedense sosyal hayatta herkes samimiyetsiz gelmeye başladı.
  • even i say faith no more  (21.09.12 18:31:46 ~ 18:32:53) 
yanlış anladınız.asosyallik insan doğasına aykırı :)


  • rock n roll  (21.09.12 18:37:00) 
nasıl mutluysan öyle yaşa..eleştirenleri siktir et...bir sosyallik tutkusu aldı başını gidiyor bunu diyenlerin de %80 i sulu bira içmeyi sosyalleşme sanan tipler.


  • john holmes  (21.09.12 18:47:35) 
zaten sosyal olmak kavramından soğutan da o..


  • even i say faith no more  (21.09.12 18:53:08) 
bir şeyler üret..mesela sanatla uğraş ya da bilimle uğraş..bu yönde sarfettiğin çaba kendiliğinden sosyalleştirir ve entelektüelleştirir seni.


  • john holmes  (21.09.12 19:02:08) 
katılıyorum orası öyle. ben kitle fikrini almak için sordum.


  • even i say faith no more  (21.09.12 19:12:30) 
insan kesinlikle sosyal bir varlık. bundan dolayı sosyalleşmeli ama sosyalleşmenin kalitesi kişinin kendisiyle kurduğu ilişkinin şekliyle de ilgili. ben etrafımda, hem aile hem arkadaş çevresi olsun, fazla sosyal insan göremiyorum. onların sosyalleşme dediği şey aslında toplumsallaşma ve muhtemelen seni sosyalleşme denilen şeyden soğutan da bu yanlış tanım ve bu tanım üzerinden yaşanan ilişkiler.


  • myoxus  (21.09.12 19:49:25) 
çok ciddi bir konuya değindiniz.

sosyalleşmenin toplumsallaşmadan farkı nedir?
  • even i say faith no more  (21.09.12 20:30:53) 
osyalleşmek istemiyorsan şu an bize soru sormaman, bizim düşüncelerimize ihtiyaç duymaman gerek.
sosyalleşmek demek başka insanlarla iletişim kurmk demektir. başka insanlarla iletişim kurmazsan da delirirsin. delirip delirmemek de akıllı olmakla ilgili değil.
toplum olmadan da sosyallik olabilir.
  • goldentitan  (21.09.12 20:48:45) 
goldentitan biraz çıtlatmış. ben de ekleyeyim bir şeyler. toplumsallık içtenliksizdir. gerçek anlamda iletişim kurmazlar da iletişim denilen şeyi insanın iletişim ihtiyacından ayrı şekilde kurarlar. kendi iç sesin düşünce dünyan ne kadar zenginse. ne kadar hayata ve yaşamaya inanma çabasındaysan o oranda senin gibi olanlarla canlı bir iletişim ve güzel dostluklar kurabilirsin. toplumsal olma ve sosyal olma arasındaki farkı görmek o kadar da zor olmasa gerek. bugün yığınla ihtiyaç için toplum içinde olmak şart ve bu da yığınla parlak canlı cümle kurmak demek. zamanla bu yapı bizi kuşatıyor ve gerçek iletişimden koparak leyleğin ömrü misali lak lak lak ile geçiyor hayatımız.


  • myoxus  (21.09.12 22:20:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.