[]

Tiksinilen bir besini yemeye alışmak mümkün mü?

Kendimi bildim bileli yumurta beyazından tiksinirim. Bundan 10-15 sene önceki son yeme girişimim öğürmek ile neticelenmişti.

Şimdi çeşitli sağlık sebepleri ile yumurta yemem gerekiyor ve yine aynı sebeple o yumurtayı tereyağlı, peynirli omlet filan gibi değil, sadece haşlanmış olarak yemem gerekiyor. Yani başka lezzetlerin arasına gizleme şansım yok.

Acaba bir şekilde alışmam mümkün müdür yumurtaya? Nasıl bir yol izleyebilirim, yaratıcı bir fikri olan var mıdır?

 
mümkün.

sandwichlerin icine koymayi deneyin haslanmislari, ton baligi, misir etc ile, yumurta oranini arttirirsiniz.
  • serabetan  (21.09.12 11:45:24) 
Yerken burnunu kapat. koku alamazsan tat da alamıyormuşsun.


  • poseidon1  (21.09.12 11:49:59) 
bu olay tamamen beyinle alakalı.önce zihnine;yumurta beyazının faydalı oldugunu,görünümünde bir gariplik olmadıgını ve tadının gayet güzel oldugunu sürekli iletmen gerek.bunu yumurta önündeyken de yapabilrsin ya da yemeden öncede.ilk denemede başarılı olamaman doğal önemli olan bu sağlıkla ilgiliyse kendine bu konuda telkinlemen olacaktır.


  • artemiss  (21.09.12 11:50:16) 
küçük parçalara ayırıp çignemeden yut.


  • condom kurşunu  (21.09.12 11:51:14) 
ne güzel protein kaynağıdır o yumurta beyazı, bir kabda haşladığın yumurtayı küçük küçük bölüp hafif z.yağı, tuz, karabiber, kırmızıbiber ya da köri ile karıştırırsan güzel olur bence, kaşık kaşık götürürsün:) ha bunlar da mümkün değilse burnunu kapatıp 1-2 hamlede götürmeye bak derim.


  • candanag  (21.09.12 12:00:39) 
yumurtanın yerine geçebilecek başka bi besin yok mu?şart mı yumurta?bence tiksindiğiniz bişeyi yemeyin.ben tiksindiğim bişeyi hayatta yiyemem.


  • rock n roll  (21.09.12 12:01:54) 
Yumurtayi cirpinca sarisi ile beyazi karisiyor, bunu rahat yiyebiliyor musun?

Iyi bir teflon tavaya cirpilmis yumurtayi dokup ince, yagsiz ve ek malzemesiz bir omlet yapabilirsin. Yumurtayi doktukten sonra karistirirsan scrambled eggs olur ki o da guzeldir.
  • wpi  (21.09.12 12:13:37) 
sadece sarısını ye.


  • joepiscopo  (21.09.12 12:19:29) 
evet yumurtadan başka bişey alma, mecburiyetten yiye yiye alışırsın. beyin de zararlı ve iğrennilecek bir şey olmadığını öğrenir.


  • r_u_h  (21.09.12 12:46:15) 
aileden ayrı eve çıkınca bütün yemeklere alıştım. evde naz yaptığımı farkettim.


  • digital aga  (21.09.12 13:05:58) 
yumurtayı yemeyenlerin çoğu kokusunu osuruka benzetenlerdir. kokusunu sev.


  • dikenlitel  (21.09.12 13:10:09) 
patates salatasına parça pinçik edip karıştır.üzerine hafif limon dök.hiç cıvık kalmasın daha rahat yemek için,iyi pişir.mutlaka karabiber ek üzerine biraz,o ağır kokusunu alır.


  • aşksız prens  (21.09.12 13:56:32) 
bişeylerle harmanlayarak yenebilir hale gelir herhalde,fasulye pilaki falan gibi.veya nası olur bilmiyorum ama çeşitli soslar eşliğinde böyle ekmeğin arasında falan yersen sanki o kokusu azalırmış gibi geldi birden ama bilemedim tabi:)mantıksız da olabilir.


  • karamell  (21.09.12 14:14:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.