[]

Overclock hakkında

arkadaslar asus p5q pro anakart üzerinde core2quad q9550 işlemci var. 2.8ghz
ratiosu 333' bunu 400 yaptığımda voltajla oynamadan 3.4ghz çıkarıyorum ama ramlari ne yapacağımı bilmiyorum. 2x 2gb kingston 800mhz hyperx ram var. timinglerini nasıl ayarlamam gerekiyor ?



 
Timingleri overclock yaptığın için değiştirmen gerekmiyor. Timingleri değiştirmek da kendi başına bir tuning. FSB to ram ratio gibi bir değer varsa onu 800'e denk gelicek şekilde ayarlayabilirsin. 400 yaptığına göre muhtemelen 800'dür zaten. 800'ün altı kayıb, üstü macera.

Timingleri kurcalamak istiyorsan düşür test et düşür test et döngüsünde denemen gerek. Kazanılacak çok birşey olduğunu düşünmüyorum(risk/kazanç oranı), kurcalamadan bırakırdım ben.
  • skatheist  (21.09.12 11:30:06) 
Ya abi varya yasam kocum gibisin ne zaman biryerde takilsam sen yardimci oluyorsun tesekkur ederim valla :) ratioyu 400e cikarinca ramlar 800u gexiyor 900kusurlu birsey oluyor. Pcyi ilk acma tusuna bastigimda aciliyor sonra kapanip tekrar aciliyor kendi kendine oyle boot ediyor bu timignlerdendir die dusunmustum


  • sabor  (21.09.12 12:52:58) 
:). Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.

Senin anakartta bahsettiğim seçenek yokmuş. Onun yerine AI menü'nün altından DRAm frequency'yi değiştirebiliyormuşsun.

FSB'yi 400'e çıkartıp ramleri o menüden 800 civarında tutmaya çalışabilirsin.
  • skatheist  (22.09.12 16:55:25) 
halı kenarına paspas kenarına overlock yapılır 5 dakikada teslim edilir.:p çok iğrenç oldu biliyorum :D


  • gündüz m  (22.09.12 18:05:00) 
bilgisayarda 800mhz gözüküyor şu anda. autoda dram, oynamadım. şimdi ratioyu 333'ten 400e çıktım dram'ide autodan 800mhz yaparsam bu sefer cortlamasın ?


  • sabor  (22.09.12 21:06:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.