[]

Oyuncak tavsiyesi

Evet anneler-babalar,

Emir büyük yerden geldi. Annem "Eve misafir gelecek çocuklar sıkılmasın diye ufak tefek birkaç oyuncak alıp kargola, evde bulunsun, geçen bayram rezil oldum" diye sipariş verdi. Şöyle 4-12 yaş arası çocuklar için oyuncak önerisi çok makbule geçecek.

Silmeyeceğim, herkesler faydalansın.

Teşekkürler şimdiden.

 
kaç çocuk, çocuklar erkek mi kız mı, bir de çok tv izliyorlar mı? (disney channel, minikago vs)


  • marcelorios  (21.09.12 01:35:21) 
@marcelorios: çocuklar bildiğin akraba veya komşu çocukları. Yaş ve cinsiyet yelpazesi geniş yani. Ufak olanlar misafir çocukları sıkılıyor evde, mızırdanıyorlar diye bir duyum aldım.

@milan baros: evde bilgisayar var zaten, ama annem yaşlı kadın, uğraşmak istemiyor kablosu geçişi filan. onun için klasik oyuncak istiyor.
  • homo sapiens gotgobekus  (21.09.12 01:38:50 ~ 01:40:38) 
yaş aralığı biraz geniş olmuş yalnız, önce onu söyliyim.
çocuklar müzikli şeylere bayılıyorlar ancak büyüklerin kafa-beyin kapasitesini de zorlamamak önemli. dolayısıyla oyuncak davul, çocuk laptop'ı, mini org, flüt gibi şeyler olmasın. kızlar için barbi tarzı bebek (yanında taraklı-tokalı, kıyafetli falan olan kutular var, max 20 tl), erkekler içinse küçük metal arabalardan (onun da 5'li 10'lu kutuları var, 10-20 tl) olabilir. lego ise unisex ve 7-8 yaşa kadar götürebilen bir can kurtarıcıdır (çuvalı 10-15 tl :D ). boyama kitapları (max 1-2 tl) ve kuru boya kalemleri (bugünlerde marketlerde tonla var ve ucuz, 12'lisi 3 tl gibi, yağlı pastel ve ispirtolu olmayacak yalnız, feci boyar ve çıkmaz) alınabilir. biz eski boş ajandaları bile atmıyoruz, çocuklar gelince veririz resim yaparlar diye. yine 1-2 tl'lık karton puzzle'lar alınabilir birkaç çeşit. yalnız bu saydıklarım evde çok dağılabilir, ayağa batabilir ve çocuklar tarafından parça parça götürülmek suretiyle azalarak bitebilir, sorumluluk almıyorum :P
en güzeli de değişik yaşlara uygun hikaye kitapları alınabilir.

8-10 yaşından büyükleri bilgisayar dışındaki birşeyle oyalamayı pek mümkün görmüyorum.
  • manuel mandalina  (21.09.12 01:52:00 ~ 01:54:04) 
kız çocukları için kuaförçülük oynayacakları bir bebek aradım ama internette ürünler epey pahalı.benim oyuncakçımda bu kadar pahalı değil bu bebekler.

urun.gittigidiyor.com

erkekleri durduracak tek şey bilgisayar herhalde.ama manuel mandalinanın dediği gibi müzikli bebeler-recep ivediğin böhööhöyt dediği bebekler mesela-davullar,zurnalar onların işini görür.verdikleri rahatsızlıktan dolayı da özür dilemezler.
  • botucat  (21.09.12 02:26:41) 
Çeşit çeşit puzzle. Yaşı büyük olanlar için çok parçalı, küçükler için daha az parçalı olanlardan alabilirsiniz.


  • buff  (21.09.12 02:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.