[]

Yoğun ve fazla çalışanlar (ort. 50 st/hafta) , bi baksanız?

Evet burda teenager'lar ve üniversiteliler var baya ama olsun.

Gün içerisinde daha çok zihinsel olmak üzere her açıdan yoran bi işim var, hafta içi 09.00-20.00 -1 st öğle arası. Cts ve Pazar boş.

Sorun şu ki hiçbi şeye zaman kalmıyormuş gibi geliyor. 8de çıkıp bi kahve içsem misal, 10da evde olsam, bi duş bi film izleme, dinlenme derken hoop uyku.
(Günde ortalama 6 st uyuduğumu söylemeden geçmiim.)

E buna ilerde baba ocağından ayrılacağım zaman karşılaşacağım sorumlulukları ekleyince (ütü, yemek, temizlik vs.) nasıl yaşayacağım, nasıl üstesinden geleceğim, kendime/gezmeye/arkadaşlarıma (belki çocuğuma?) vs nasıl vakit ayıracağım hakkında inanılmaz karamsarlığa götüren soru işaretlerim var.
Acaba vaktimi verimli mi kullanamıyorum? Çünkü şimdiden basit sorumluluklarımı bile yerine getiremiyor gibiyim, yorgun oluyorum çok.

Bi devlet memuru mu olsam diyorum st. 5'te işten çıkan.. Fakat o da mesleki açıdan çok uygun gelmiyor bana, sevebileceğimi düşünmüyorum.

(E ama çok uzattım sanki.)

Aranızda bunu yaşayan, çözümü olan, veya aynı tedirginliği yaşayan var mı? Yaşanabilir mi hayat tarzı mıdır bu, yol yakınken dönmeli mi, hm?

 
çalışma saatleri daha iyi olan bir işe girip işle ev arası max.15 dk olan bir yerde oturarak çözülebilir. memur olmak en iyisi. 17:30'da çıkarsın kimse de neden çıkıyorsun erken demez. oysa özel sektörde (işçi değilsen) illaki laf sokulur 3 gün üst üste erken çıksan. (ki erkenden kasıt esas mesai bitiş saati)


  • kakao  (20.09.12 22:59:06) 
sevgilim pazar harci sabah 6da uyaniyor 7de ise gidiyor aksam 9 gibi eve geliyor. sagligini kaybedecek diye asiri tedirginim. fakat kendisi de bunu mecburiyet olarak goruyor. kpssye girmesini cok isterdim ama konu acilinca bile rahatsiz oluyor hicbir sey soylemiyorum o yuzden. eger calisip bir seyler yapabileceegini dusunuyorsan gir abi sinava.

adamin bana zaman ayirmasini gectim (ki oyle bir beklentim yok)kendine zamani yok. bu kadar calismaya anlam veremiyorum hicbir zaman. kendini ve gencligini usun daha az yorulacagin bir is bul.
  • rubiks cube  (20.09.12 23:02:55) 
18:00 gibi çıksan çok iyi olurdu aslında.

Geç çıkıyor olmanı bu kadar sorun etme, çoluk çocuk mevzusuna gelince, büyük ihtimal ilk 2 yıl, sen eve geldiğinde uyumuş veya uyumak üzere olurlar, sabahları 6-7 gibi uyandıklarından 1 saat kadar görürsün bir de hafta sonları birlikte geçirirsin.

Bekar yaşarsanda, temizlik, ütü vb. işlerini hafta sonu halledeceksin hep veya sabah kalktığında makinayı kuracaksın falan.
  • disfircasiyimben  (20.09.12 23:03:16) 
biraz şu başlığa bak. ve 2 tam boş günün olduğu için sevin biraz bile olsa.
(bkz: cumartesi çalışmak)

onun haricinde 8 çıkış saat çok boktan. en fazla 6'da bitmesi gerek bence özelde bile. iş arama/değiştirme imkanın varsa bakın bir.
  • baldur  (20.09.12 23:04:23) 
çok benzer şeyleri yaşıyoruz, günde ortalama 5.30 saat uyuyorum fix, gün içerisinde de boşluk buldum mu kestiriyorum. hiçbir şeye zaman bulamıyorum hayatım işim olmuş durumda. ben de yol yakınken dönmeli miyim diye düşünmüyor değilim :) haha yalnız değilim teşekkürler. benim yaptığım sağlığıma çok dikkat etmek bari hasta olmayayım diyorum b12 vb şeyleri eksik etmiyorum bari hasta olmayın:)


  • monkey  (20.09.12 23:09:08) 
ben de çok çalışıyorum deliler gibi çalışıyorum denebilir
Ama başka yapacak bişeyim yok bunu ben seçtim böyle de 1 sene kadar gidecek
evlenirsem kesinlikle bu tempoda çalışmam, çalışsam asla o evde huzur olmaz hele çocuk perişan olur :) benim öngörüm 1-2 sene devam etmek ama kesinlikle evlenince işleri azaltmak
Ha belki hiç evlenilmeyecek bi de bu var tabi :) o zaman hep mi böyle gidecek o da ayrı bi konu o zaman belki birkaç yıl daha gider ama hayatı ıskalamamak adına illa ki arada kendimi durdurup ufak tatillere filan çıkar bişeyler yaparım -hatta ilkini yapacağım bu kaçamaklardan kısmetse yakında.
ama ben serbest çalışılan bi sektördeyim ofiste çalışmıyorum iş alma/almama lüksüm var.
  • niye ama  (20.09.12 23:18:27) 
var bende de benzer tepkilerde bazi gercekleride konusmak, yazmak lazim.

kiz arkadasima, arkadaslarima etc zaman ayiramiyorum demek pek gercekci degil. istek meselesi. isteyen ne kadar yogun olsa da ayirir.

elbette extreme zamanlar olabiliyo buna bir sey demiyorum, ama genel anlamda kisinin zaman ayiramamasi biraz da kendi sucu/ hatasi.

ben benzer durumdayim simdi ama bendeki tembellik ve rahatlik, götümü kaldirma istegi yok isten dönünce. ulan bi kalk gez dimi, negzel sehire gelmisim, yok abi , eve gelip yemek+cay müstahak bana :))

kisacasi o dur ki abartmayalim, ayrica memurlugu, kpss yi aklimizin bi kösesinden de atalim hocam.
  • serabetan  (20.09.12 23:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.