[]

kravat (kuru temizleme)

bizim pederin 40 adet kadar kravatı var.

kravatların tipleri iyice kaymış bir kuru temizleme ütü buhar bir şey yapılsa cillop gibi olurlar.

ama peder bunları kuru temizlemeye versem servet isterler diyor.

kaça patlar bu iş bize fikri olan ?

 
yerine göre değişir 2 lira alanda olur tanesine 5 lira alanda, ama toplu verirseniz bişeyler yapabilirler, bence toptan 80 liraya anlaşabilirseniz verin derim.


  • candanag  (20.09.12 21:49:47) 
Değişir, ama eskimişlerse kuru temizleme çok şey fark ettirmez. Eski değillerse, sadece temizlemeyse amaç, soğuk su ve sabunla yıkayıp ılık ütüyle ütüleseniz de olur gayet.
80 lira bile olsa o paraya 8-10 tane kravat zaten alınır, derim.

  • innatedesire  (20.09.12 21:55:40) 
şöyle bir durum var kravatlar 8-10 yaşında pek çoğu beymen in fabrikasından indirimli alınmış babamın bir arkadaşı orada çalışıyormuş...

gayet pahalı şeyler ama ucuza alınmış.

deforme olmuş olanlar da var onları ayıralım diyor annem.
fakat 2 liradan kuru temizleme yapıp şansımızı denemek isteriz.

çunku haftasonu boyner de ipek ve muadili kravat baktık 30-40 liradan başlıyor.
  • kulustur  (20.09.12 22:05:44) 
@ innatedesire

anneme sordum elde yıkamış bir tanesini kravat şişmiş acayip bir şey olmuş sonra ütülemiş sonrası babam görmesin diye imha etmiş :)

elde yıkamak çok zor olur diye düşünüyorum bir tekniği var mı acaba ?
  • kulustur  (20.09.12 22:07:07) 
Ben de anneme sordum şimdi. :) Bazı kravatların içinde astar gibi bi şey oluyormuş, onları elde yıkayınca astar toplanıyormuş, yani "şişiyormuş" annenizin deyimiyle. Kendisi gözden çıkarılabilecek bi tanesini sabunlu soguk suya basma suretiyle yıkamanızı (çitileme falan yapmadan, geniş kapta salınacak şekilde suya basma), sonuçtan memnun kalırsanız diğerlerini de o şekilde yıkamanızı, aksi taktirde tamamını kuru temizlemeye vermenizi önerirken söze karışan babam, "Beymen'se risk almasınlar direk kuru temizlemeye versinler." diyerek kafaları karıştırdı.

:) Karar sizin artık ama bana annemin fikri mantıklı geldi, deforme olanlardan birini deneyebilirsiniz suya basarak,
Dry Center falan gibi yerlerde çok pahalı olur da, mahalle arasındaki kuru temizlemeciler toplu olduğu için de indirim yaparlar, diye düşünüyorum.
  • innatedesire  (20.09.12 22:20:28 ~ 22:27:39) 
bana soracak olursan tanesine 5 lira vereceğime gider yenisini alırım :)

düşün senede iki kere bunlar kuru kuru temizlense dünya para :)

o paraya ne çok kılık kıyafet alınır halbuki !!!!!
  • kulustur  (20.09.12 22:36:45) 
Ben de onu dedim başta ama Beymen falan diince siz, bi üstüne eğilmek gerekir gibi geldi. :)


  • innatedesire  (20.09.12 22:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.