[]

geçmeyen kulak uğultusu/çınlaması?

sevgili dostlar,

gidilmesi gereken bölümle ilgili yol göstermenizi rica ediyorum.

2 yıldan uzun süredir sağ kulağımda sürekli uğultu/çınlama var. aslında tam da çınlama değil, sanki nabzım kulağımda atıyor, sanki uzaktan davul çalınıyor gibi?

internetten araştırdım ama malumunuz sağlıkla ilgili internet üzerinden yapılan araştırmalar insanın moralini bozmaktan başka bir şeye yaramıyor..

daha önce kbb'ye gittim, gerekli muayeneler ve işitme testleri yapıldı ve bir şey bulunamadı, o zamanlar pek üstüne düşmedim. ancak sonrasında artarak devam etti. bazen geceleri uykudan uyandıran bir uğultu, gün içinde tekrarlayan bu durum sinirlerimi bozuyor.

önümüzdeki hafta yıllık izne ayrılacağım ve doktora gideceğim. hangi bölüme gitmem doğru olur? ona göre şimdiden randevu almak istiyorum, önerilerinizi rica ediyorum.

 
kbb'de bir şey çıkmamışsa şahsi tecrübelerime dayanarak; tansiyon ile ilgili bir sıkıntınız olabilir.


  • elalemin derdi  (20.09.12 11:02:36) 
Veya MS'sinizdir, atak benzeri bir şey yapıyordur.


  • jesterdvine  (20.09.12 11:36:25) 
@jesterdvine
bu tahmin mi, bilimsel bir bilgi mi?
bende de var çünkü kulak çınlaması...
  • benaslindayohum  (20.09.12 11:40:09) 
hangi bölüme gitmem gerekir? dahiliye mi?


  • kelrapunzel  (20.09.12 11:40:14) 
tinnitus.

geçmiş olsun.

tedavisi yok. isterseniz kulağınızı sağırlaştırabilirsiniz, ama onun da garantisi yok.
  • turk kelekom  (20.09.12 11:48:40) 
@jesterdvine MS atakları 2 yıldan uzun sürer mi? (her gün olmak kaydıyla)


  • kelrapunzel  (20.09.12 11:48:43) 
önce kulak burun boğaz. sonrasında nöroloji


  • iki arada bir derede  (20.09.12 12:07:54) 
Nabzın kulakta atıyor gibi olması, bende de olmuştu. Havuza gidiyordum. meğer iltihap oluyormuş, doktorun dediği bu iltihap yüzünde kulak zarı bir damara yaklaşıyormuş (?). Neyse temizlettim, havuzu bıraktım geçti. Kulak tıkaçı da kar etmediği için havuzu bırakmak zorunda kaldım.
Lanet bişeydi.

Temizletme biraz acı veren bir olay. Detay sorun olursa sorabilirsin.
  • ex902  (20.09.12 12:18:37 ~ 12:27:22) 
@iki arada bir derede
teşekkür ederim her iki bölümden de randevu alayım.

@ex902
teşekkürler. ama bendeki uğultu havuz/deniz sonrası oluşmadı. gerçi tam olarak da hatırlayamıyorum ama su kaçmasından dolayı iltihap olsaydı daha önceki muayenemde ortaya çıkardı herhalde. kulaklarımı hiç temizletmedim, işitme kaybım yok, tek sıkıntı geçmeyen uğultu. sessizliğe hasret kaldım resmen.
  • kelrapunzel  (20.09.12 12:56:27) 
@benaslinda: hiçbiri. direkt tecrübe ;)

@rapunzel: sürmez gibi ama atağa bağlı. mesela bir yerindeki his kaybı yerleşip günler haftalar aylarca sürebilir. veya görme bozukluğu hiç peşini bırakmayabilir (bu gözdeki derece değil, mesela görüş alanının alt yarısının gitmesi) ataklar flaş çakar gibi gelip gitmez ms'te.
  • jesterdvine  (20.09.12 13:04:00) 
benim cevabım neden tik almadı acaba ? ha pardon KBB'ye gideceksin.

bu arada bende yaklaşık 7 senedir var o çınlama uğultu.

kan basıncın artıgında kulaktaki çınlama da artıyor degil mi ? ve kalp atışınla senkronize oluyor ? tamam işte, götümüzden uydurmuyoruz burada.
  • turk kelekom  (20.09.12 15:20:59) 
@jesterdvine
çok şükür his kaybı yaşamadım hiç. görme bozukluğum ise derece dışında görüş mesafesinde azalma yok.

@turk kelekom
kusura bakma atlamışım tiki :) evet bir kaç kez tansiyonumu ölçtüm çınlama arttığında tansiyonum ve nabzım yüksek çıktı. ama düzenli olarak kontrol etmedim.

hepinize teşekkür ederim, KBB'den tekrar alıyorum randevumu şimdi.
  • kelrapunzel  (20.09.12 15:28:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.