[]

Almanya'da ev kiraları

Bir arkadaşım üniversite eğitimini bu sene almanya'da alacak. bulunacağı yerin adı Aachen. internetten bir türkle tanışıp kendisine kalacak ev ayarladı ama fiyat konusunda şüphelerimiz var. almanya'da yaşayan, yaşamış, konu hakkında bilgisi olan birileri varsa diye soruyorum. sizce 93 metre kare, 2+1 daire, dayalıdöşeli, lüks mobilyalı, kaloriferli, televizyonlu ev kirası aylık 400 euro. fiyata internet, elektrik, su dahil. birde 400 euro depozito isteniyor. daha önce yurtdışına çıkmadım bilmiyorum nasıl oluyor ev kiraları ama nedense almanya için ucuz geldi ikimize kuşkularımızın içinde evin çok güzel manzarasının olmasıda var. bu fiyat gerçekten böyle midir sizce?

not: evin bulunduğu yer(aachen) almanya için köy gibi bir yermiş.


 
bana cok cok az geldi.

evin sahibi ya melek, cennetlik bisi, akraba etc. yoksa dolandirilma ya da illegal olarak kriaya verme durumu var.

mesela ailede kari koca ayridir resmi olarak hukuki nedenler ya da ailelerinin emekli paralarini almak icin etc, kadin ya da adamin ikameti bu evdedir, sizide bu evde göstereceklerdir.

ya da devletten kiralayip vatandas olduklarindan yabancilarin oturma hakki olmayan bi eve sizi yerlestiricekler.

her iki durumda illegal ve sorunlarla karsilasabilirsiniz ayrica zaten vize vermezler illegal ya da oturma hakkiniz yoksa.

baktim aachenda öyle yerler 700-800 den basliyo ve standar depozitosu 2 aylik olur filan falan.

dikkat edin derim.
  • serabetan  (20.09.12 10:06:45) 
biraz az aachen için. ama belki biraz dışarda sınıra doğru falansa belki bi nebze.


  • ayk  (20.09.12 10:16:32) 
Aachen bir üniversite şehridir. Köy gibi değil ama bir büyük şehir değil tabii (Aachen'da bulunmuştum). Ancak bana sorarsanız o kira bahsettiğiniz evin oda kirasıdır. Yani başkalarıyla paylaşma durumunuz olabilir. Bir araştırın derim.


  • SiyamkedisiZorro  (20.09.12 11:12:07) 
normal boş evlerin kiraları bile yaklaşık bu fiyattayken değiniz her şey içindeyse bir iş olabilir. gerçekten o fiyat çok çok az.


  • c1b2k3  (20.09.12 11:42:52) 
siz ev diyince ben oda fiyati olma durumuna hic ihtimal vermedim ama @siyamkedisi nin dedigi gibi oda fiyati da olabilir.

oda fiyatiysa normal hatta biraz fazla.
  • serabetan  (20.09.12 11:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.