[]

Windows 7, Pencerenin Kendi Kendine Pasifleşmesi

Merhaba,

Problem şu. Mesela şu an bile şu satırları yazarken sanki bu pencere dışında başka bir yere tıklamışım ve bu pencere etkisiz hale gelmiş gibi oluyor kendi kendine ve bir anda boşluğa ve havaya yazmaya başlıyorum. Bu yaklaşık 1-2 dakika aralıklarla tekrar ediyor ve dediğim gibi tüm hızımla yazarken aniden pencere pasifleşerek yazmamı durduruyor. Nedendir acaba fikri olan var mı?


 
yazı yazarken elin, bileğin veya kolun touchpad'in yakınında oluyor. touch pad'de tepki veriyor. yazı yazarken touch pad'i kapatmalasın.


  • keltikfrost  (19.09.12 13:28:11) 
Bir zamanlar flash kaynaklı bir sorundu. Firefox'ta yaşanıyodu. "Firefox lose focus" diye aratmayı deneyin. Ya da hangi tarayıcıysa.


  • onexey  (19.09.12 13:28:58) 
Ben de ilk olarak touchpad'ten şüphelendim ve ama kapatmama rağmen sorun devam ediyor. Diğer bir bilgi olarak sorun sadece Firefox'ta değil, Microsoft Word'de de yaşanıyor.


  • sweet child o mine  (19.09.12 13:30:39 ~ 13:31:00) 
touchpad dışında ekstra mouse kullanıyorsanız problem onda da olabilir. her ikisini de kapatıp yazmaya devam edin. sorun devam ediyor mu bakalım.


  • himmet dayi  (19.09.12 13:35:39) 
Touchpad açıkken, external mouse ile ikisini aynı anda kullandığım çok oldu bugüne kadar. Geçen gün touchpad'in driver'ını güncellemiştim belki ondandır diye düşündüm ama problem başmbaşka bir yerden halloldu.

Çözüm şöyle gerçekleşti: 1-2 gün önce bilgisayar için usb girişli wireless modem almıştım. Bu modemin programı system tray'de kendi kendine maymunluk yapıyor gibi bir hisse kapıldım ve system tray'deki bu programı kapattım. Internete hala girebiliyorum, çok da hayati bir program değilmiş. Pencerelerin kendi kendine aniden pasifleşmesi sorunu da ortadan kalktı. Gerçekten bir maymunluk yapıyormuş ve sanırım bir şekilde ön plana çıkmaya çalışıyordu kendisi. Hepinize teşekkür ederim:)
  • sweet child o mine  (19.09.12 13:48:44 ~ 13:49:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.