[]

yatirim amacli daire alma uzerine...

gencler metonia'da daire ariyorum su ara.yatirim amacli kiralik. 3 5 seneye de satmak icin.
nelere dikkat etmek icap eder?
butce max. 190 milyar, cash. 2 daire edebiliyo gibi. ortalama olarak 10 senede cikmali di mi kira getirisi?
kiradan vergi vermek gerekir mi?
evin imar izni deprem yonetmeligi filan nerden ogrenilir. bi de banka kredisine basvurmayacam ya, krediye uygunluk da lazim degil mi.. ilerde satmak gerekebilir.
baska nelere dikkat etmek gerekir?
emlakci brokerage 3% istiyolar. cok degil mi? saticiyla/muteahhidle direkt munasebet kursam anlasilir mi?

arrivederci metonia...
sukran ederim simdiden.

 
3-5 sene ve daha fazlası için arsa alsanız daha iyi olabilir sanki diye düşündüm bi an.


  • dedim dedim de kime dedim  (19.09.12 10:03:55) 
kiranın vergisini vermeniz gerekir


  • sirena  (19.09.12 10:30:49) 
Yatırım amaçlı düşünüyorsanız güvenilir bir firmadan inşaat aşamasında ev alıp bitince satmanız daha kârlı olur diye düşünüyorum.

Zira çevremdeki rezidanslar inşaattayken 250.000-300.000TL arası değişken bir fiyatta satılıyorken inşaat bittikten sonra 350.000-400.000TL arası satılıyor.
Bizzat bunu yapan tanıdıklarım da var fakat firmanın güvenilir olması en önemli nokta...

Maksimum 2 sene gibi inşaatın bitme süresini, yine en fazla 6 ay gibi bir sürede evin satılmasını hesaplarsanız 2,5 senede minimum 50.000TL kâr edebilirsiniz.

Kendimi örnek verecek olursam;
Mersin'deki 4+1 evimi inşaat halindeyken alıp 1,5 sene bekledikten sonra şimdi buraya taşındım. Aynı sitedeki arsa sahibine kalan 11 dairenin yavaş yavaş satıldığını görüyorum. Ara ara farklı numaralardan alıcıymış gibi arıyorum haliyle. Şu an evimin değeri 50.000TL artmış vaziyette.
  • sku  (19.09.12 11:17:01) 
peki bu kentsel donusum nedir tam?
teorik olarak evimi alip bana tokiden allain daginda daire vermeyi zorlayabilirler mi?
deprem riski var filan ayagina, ya da baska bahaneyle.
  • rusdemezale  (19.09.12 22:18:12) 
Yeni yerleşim yerlerinden aldığınız taktirde bir sıkıntı çıkmayacaktır kentsel dönüşüm açısından. Yeni binalarda zemin etüdü ve diğer gerekli işlemler yapılmadığı taktirde zaten yapı ruhsatı alınamıyor. O konuda çekinceniz olmasın. Ayrıca kentsel dönüşümden bahsedilen şey; şehri gecekondu bölgelerinden ve çarpık kentleşmenin olduğu yerlerden arındırmak. Dediğim gibi bilinen bir firmadan, yeni bir yerleşim yerinden ev aldığınız taktirde bir sıkıntı olmaz.


  • sku  (20.09.12 10:06:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.