[]

Samimi itiraf: Film izlerken ağlamak?

Ama en ufak bi dramda ağlıyorum.

Hele bi de son günlerde rutinleşti adeta, her gece 12 sularında bir filme başlayıp ağlamadan uyuyamıyorum sanki.

Fakat bakıyorum, kimsede en ufak bi hüzün yok. Öyyle göbeğini falan kaşıyor benim dışımdakiler. E ben de utanıyorum, kaçıyorum ordan hemen tabi, hissetirmeden. İki ağlayıp dönüyorum. Gıcık oldum kendime.

E tamam film olduğunun bilincindeyim, "yapma" şeyler yani ordakiler, gerçek diil. Ama düşünemiyorum o an. Belki de düşünürsem hiçbi filmin bi numarası mı kalmaz ne?

Böyle düşünerek izleyenler, keyif alıyo musunuz izlerken?
Öyleyse ben de 10 dk.da bir "sadece bir film bu, sahici diil." diye telkinlerde bulunucam kendime. Diilse aynen devam ederim sanırım. :/

 
Ne güzel işte. Duyguları yoğun yaşıyorsun demek ki. Çoğumuz bunun için film izlemiyor muyuz?

Belki fazla empatiksin.
  • otonom  (19.09.12 02:33:38) 
duygusal, dram tarzı filmleri izlememeye çalışıyorum bu yüzden. hassassınız, bu çok normal ve sevinmelisiniz bunun için. kişisel, ailevi vs sıkıntılarınız da böyle bir tetikleme yapıyor olabilir. ağlamak güzeldir ama utanacak bir şey yok.


  • ahmetdursun  (19.09.12 02:35:08) 
Fazla empatik olduğumun farkındaydım da filmlerin bu kadar etkilemesiyle bağlayamamıştım, doğru tespit için teşekkürler,

Hassas olduğum da doğru ama aşırı duygusal diilim, sıkıntım ya da dert ettiim bi şeyler yok hayatımda, hatta neşeliyim genelde.

Dediiniz gibi haddinden fazla empati var sanırım, inanılmaz güzel ve bi o kadar da başa bela, of. :)
  • innatedesire  (19.09.12 02:41:37) 
yalnız değilsin. sadece film değil, dizi izlerken bile gözlerim doluyor benim. scrubs izlerken bile gözlerimin dolduğunu biliyorum :/
ha üstüne üstlük er kişiyim.
duygulanmak erkek kadın demeden herkesin hakkı, özgürce herkesin duygularını gösterebildiği bir dünya düşlüyorum.
  • geven kafa  (19.09.12 02:44:12 ~ 02:47:40) 
Aynen devam et. Ben de senin gibiyim. En ufak şeyde şırıl şırıl ağlıyorum, dalga geçiyor insanlar. Ama artık "Defolun öküzler" diyip ağlamaya devam ediyorum hiç utanmadan.
Ne güzel hissediyorsun demek ki bir şeyler. Milleti sallama, içeri de kaçma bundan sonra, istediklerini desinler. Onlar mal oldukları için anlamazlar böyle inceliklerden. Sen kafalarına kafalarına vur inadına.

  • buff  (19.09.12 02:44:51) 
korku filmlerine aban biraz. belki duyguların dengelenir. mesela hangi filmlere ağladın?


  • ermanen  (19.09.12 02:44:57) 
@ermanen, kaliteli korku filmi bilmiyorum hiç karşılaşmadım, çok mantık arıyorum belki de. Az önce The Boy in the Striped Pyjamas, dün gece London to Brighton, pazar gece Le Scaphandre Et Le Papillon (yazarken kopya çektim).. falan işte.


  • innatedesire  (19.09.12 02:49:39 ~ 03:00:35) 
normalsin. komedi filmlerindeki bazı sahnelerden bile etkilendiğim oluyor. how i met your mother gibi bi diziye ağlamışlığım var. bkz: s06e13 (Bad News)


  • himmet dayi  (19.09.12 08:41:58) 
ben de öyleyim. okuduğum kitaba bile ağlarım.
dün akşam "A moment to remember" filmini izledik eşimle, ağlamaktan içim şişti. gözlerim kan çanağına döndü resmen. eşimde sanki maç izliyor havası vardı. kimse ağlamayınca insan kendini tuhaf hissediyor.
en sevmediğim tarafı da film bitince normal hayata dönemiyorum ben. bir kaç saat en azından cenaze sahibi gibi oluyorum.
  • yue  (19.09.12 09:30:46) 
Örnekte görüldüğü gibi değilse normalsin :)
www.youtube.com

  • saruwatari  (19.09.12 10:50:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.