[]

Ekimde st petersburga gidiyorum

gezmeye, opera izlemeye, kız düşürmeye falan... yalnız gidiyorum, korkuyorum. Bir harf rusça bilmiyorum. Rusyaya güvenmiyorum. Uçağına hastahanesine, polisine, halkına, kızlarına güvenmiyorum. Tehlikeli bir ülke bence. Turistik bir bölgede kalacağım ama sarhoşları beni korkutuyor. Güvenli midir? Kız düşürmeye çalışırken beni bıçaklarlar mı, çeker vururlar mı?

ayrıca genel öneri ve tavsiyeye olabildiğince açığım. 1 hafta orada olacağım.

yaş 20-21

 
rusyayı bilmem de. "kız düşürmeye çalışırken" olsa olsa türkiyede pıçaklarlar.


  • öteki ben  (18.09.12 22:43:26) 
st petersburgda sıkıntı olacağını sanmam. ama moskova rusyanın ankarasıdır ona göre.


  • fenerbasket  (18.09.12 22:55:54) 
hahaha sakin ol :D

bişey olmaz.
  • even i say faith no more  (18.09.12 22:56:32) 
st petersburgda paranın yetmemesinden başka korkacak şey yok.
rusyanın geri kalanından çok farklı.
sabahın dördünde dahi sokakta hayat var.
boktan yerlere gitmezseniz bişey olmaz.
  • anonimyususer  (18.09.12 22:56:48) 
ben geçen nisanda gitmiştim, "Rusyaya güvenmiyorum. Uçağına hastahanesine, polisine, halkına, kızlarına güvenmiyorum. Tehlikeli bir ülke bence." kısmına tamamen katılıyorum. biz polisten dayak yiyorduk misal. halkı gram ingilizce bilmiyor zaten, gitme bence.
opera için viyana, gece hayatı için de prag a gidersin.

  • ferishtah  (18.09.12 23:00:14) 
hata yapma. kamu görevlileri rüşvet almak için fırsat kolluyor.


  • ground  (18.09.12 23:04:32) 
direk st petersburg'a gideceksen şunu söyliyim. Pulkova 2 havaalanı çok boktandır ,eskidir ve şehrin merkezine uzaktır. kalacağın yere hangi otobüsle nasıl ne şekilde gideceğini iyi öğren.

taksiyle giderim diyorsan pazarlık yap. 1000 ruble istediyse çat diye eyvallah deme pazarlıkla 700 e kadar indirirsin.

pasaportunu yanına almadan sokağa çıkma. st petersburg da değil de moskova da başımıza geldi. polis çevirdi arkadaşımızı , yanında pasaportu yoktu. aldı götürdü karakola 5-6 saat nezarette tuttular çocuğu.

Azerilere güvenme. Kazıkçı , yalancı , dolandırıcı , hırsız ibnelerdir. Petersburg'da "metro" diye bi tisko vardı. nerde olduğunu hatırlamıyorum şimdi. 3 katlı baya büyük bi mekandı. tiskolara girerken turistlerden ve kadınlardan para almıyorlar , aklında olsun.

it kopuk her yerde var. kıçını sağlama alıp dolaşacaksın. hatunlara gelince , düşürdün diyelim bardan , meyhaneden bi yerden. deplasmana gitme sakın. kendi kaldığın yere götür hatunu. ki bir harf rusça bilmediğini söylüyorsun , bu şartlar altında kız düşürmen çok zor. üniversite öğrencileri hariç ingilizce bilen yok.

geceleri sokakta dolaşırken arabalar yanına gelip yanaşırsa korkma. orada usul çok farklı. arabaya otostop çekiyosun , şuraya gidecem ne kadara götürürsün diyorsun eğer adamla fiyatta anlaşırsan adam seni götürüyor. ya da adam geliyor , nereye gidecekseniz götüreyim şu kadar para verirsiniz diyor.
  • solskjaer  (19.09.12 01:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.